Visszatekintő (augusztus 5.)

37

1969. augusztus 5., kedd

Kongresszusköszöntő rendezvények a megyeszékhelyen. Pénteken, augusztus 8-án 18 órai kezdettel a csíkszeredai Művelődési Ház nagytermében díszelőadást tartanak megyénk legjobb műkedvelői, akik az országos kultúrverseny döntőjére készülnek. Ugyancsak ezekben a napokban a Lenin utcai ünnepi hirdetőtáblán fényképsorozattal ismertetik az RKP X. Kongresszusa munkálatainak főbb mozzanatait.

1989. augusztus 5., szombat

A Miercurea-Ciuc municípiumi pártbizottság bővített plenáris ülése. … a résztvevők jelentést hallgattak meg az első félévi tervfeladatok teljesítéséről és megvitatták a XIV. kongresszus dokumentumtervezetét, valamint azokat az intézkedéseket, amelyek az 1989-es területi profilú terv és az egész ötéves terv, az Irányelvprogram előírásainak teljesítésére hangzott el június 27–28-i plenáris ülésen. Ugyanakkor a plénumon határozati javaslatot terjesztettek elő a municípiumi pártszervezet beszámoló és választási konferenciájának összehívására, a képviseleti normák megállapítására vonatkozóan.

1999. augusztus 5., csütörtök

Továbbra is gondok vannak a csíkszeredai piacon. A korszerű piaccsarnok 36 strandja közül jelenleg 26 foglalt, közelebbről 10 fülke árverésére kerül sor. Már vannak jelentkezők is. Ahogy a piacgondnok elmondta, itt csak azok a termelők, elárusítók maradhatnak talpon, akik minőségi terméket forgalmaznak, ellenkező esetben nem kel el az áru, s kénytelenek felmondani a bérleményt. (…) A legtöbb gond a zöldségpiacon adódik. Bár a forgalmazók 80 százaléka őstermelő, a viszonteladók is (különösen a Maros megyeiek) kezdenek tért hódítani.

2004. augusztus 5., csütörtök 

Folyamatos az összegek átutalása. Erdélyből közel 120 ezer igénylés érkezett a kolozsvári székhelyű Iskola Alapítványhoz nevelési-oktatási támogatásra… Ebben az évben a kuratórium által három alkalommal kedvezően elbírált pályázati csomaghoz tartozó, összesen 33 659 nevelési-oktatási, valamint 658 hallgatói támogatást kérelmezőnek már folyósították a támogatását – 119 milliárd 489 millió 450 ezer lej, illetve 296 millió 100 ezer lej értékben.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Külföldön majd jó pénzt adnak a gombáért – a külföldinek… Fotó: Csíki Zsolt, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek