Visszatekintő (augusztus 3.)

418

1968. augusztus 3., szombat

Szemüveget a kakasoknak. Kísérletek bizonyítják, hogy az olyan kakasok, amelyek 6-8 hetes koruktól kezdve vörös műanyagból készült kontaktüveget viseltek, elveszítették harciasságukat, és természetük szelíddé, békeszeretővé vált.

Mindenféle ízű rúzs. A bécsi Volkstimme szerint sör, gyümölcs és Coca-Cola ízű a legújabb ajakrúzs. A férfiak állítólag nagyon örülnek ennek az újításnak, és kérik, gyártsanak (…) kávé ízű rúzsokat is.

Autók 2000-ben. A detroiti mamut-gépkocsigyárak (…) kiállításán mutatták be a jövő század szolgálatára javasolt autók prototípusait. A kiállításon kialakult általános benyomás szerint a jövő autói határozottan és nem tudni miért, „könnycseppalakúak”. Áramvonalas, lapos sütőtepsiknek néznek ki.

A pápa Hirosimába készül. Hirosima polgármesterét arról értesítette VI. Pál pápa, hogy a városba szeretne látogatni 1970-ben, amikor 25. évfordulója lesz annak, hogy a világ első atombomba-támadásával elpusztították Hirosimát.

Játszótéren. Nagy P Zoltán felvétele, 1968

1978. augusztus 3., csütörtök

Gyermekszáj. – Édesapám, mi a különbség megyénkben az első és másodosztályú marhahús között? – Akárhogy is nézem, fiam, én csak az árúkban látok különbséget…

Az éhes ember is válogat. A vendéglőből, kerthelyiségekből szinte teljesen eltűnt a rostonsült, a fatányéros. Hol rost nincs, hol fatányér, hol pedig szén… Érthetetlen.

1988. augusztus 3., szerda

A munkásöntudat fejlesztésének műhelyei. A propagandista alapossága, gondossága minden esetben a színvonalas viták lehetőségét ígéri…

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.