Visszatekintő (augusztus 29.)

84

1968. augusztus 29., csütörtök

Hírek.
Ezen a héten több új árucikk érkezik a kereskedelmi egységekbe. Így az élelmiszerboltokba nagy választékban különböző halkonzerv-féleségek, kekszkülönlegességek. Az ínyenceknek egy vagon fehér vermut, 3000 üveg csemegebor. (…) Újdonság a 10 000 darab csöves kukorica. A hagyma előreláthatóan ezen a héten is hiánycikk lesz, a heti adag csekély 30 mázsa.
Az oroszhegyi ásatások során a korai bronzkorból származó cserépedényeket és kőszerszámokat hoztak felszínre. Az archeológusok körülbelül 1000 méter magasságban eddig ismeretlen település nyomát tárták fel. Hazánkban csak néhány ilyen korú település található ekkora magasságban.

Az első napok. Már jóval a nyitás előtt tekintélyes csoport álldogált a [csíkszeredai] új villamossági bolt előtt. Legnagyobb az érdeklődés a televízió-rádió szakosztályon. Az emberek egymás fölé hajolnak, annyi a kérdés, az érdeklődő, hogy ember legyen a talpán, aki mindenkinek tudna válaszolni.

Föld alatti atomrobbantás. Az USA szövetségi atomenergia bizottsága bejelentette, hogy (…) a nevadai kísérleti telepen 20 kilotonna robbanóanyaggal egyenlő erejű föld alatti atomrobbantást hajtottak végre. Ez volt a 17. nukleáris robbantás, amelyet az idén az USA-ban bejelentettek.

1978. augusztus 29., kedd

Veszélyes ereszkedés. Hirtelenjében nevén sem tudom nevezni azokat a gördülő alkalmatosságokat, melyekkel a gyermekek felverik a lakótelepek délutáni csöndjét. Egy szélesebb deszkára két tengelyt szerelnek, azokra négy golyóscsapágyat, s máris kész az alkalmi jármű, az űrkorcsolya vagy a törpeszekér (…). Felettébb elszaporodtak ezek a motor nélküli gokartok. Egyenesen rejtély, honnan kerül ennyi golyóscsapágy a gyermekek birtokába.

1988. augusztus 29-én, hétfőn nem jelent meg lapszám.

„Nekilendülés” a cérnagyár építőtelepén, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek