Visszatekintő (augusztus 28.)

96

1968. augusztus 28., szerda

Párt- és államvezetők látogatása Székelyudvarhelyen. [Ceaușescu beszédéből idézve:] Az Alkotmány és a gyakorlat biztosítja az anyanyelv használatának, az anyanyelvű oktatásnak a lehetőségét, azt a lehetőséget, hogy minden dolgozó azon a nyelven részesüljön a tudomány és a kultúra jótéteményeiben, amelyet a legjobban ismer.

Tavi karnevál Tusnádfürdőn. A tusnádfürdői Csukás-tavon (…) a sötétben reflektorok fényében csónakok jelentek meg, bennük székely ruhás lányok, akik a Szent Anna-tó legendáját elevenítették fel.

1978. augusztus 28-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. augusztus 28., vasárnap

Napirenden a mezőgazdaságban. Amint arról Török T. sajtólevelezőnk tájékoztat, a Cristuru Secuiesc-i termelőszövetkezetben jól szervezték meg a kalászosok aratását, s ennek nyomán a szalma összeszedését. A préselőgépek után szalmagyűjtő szánakat szereltek, s ennek köszönhetően egy menetben szabadult fel a tarló, lehetőséget teremtve a talajművelő gépek felvonulásához.

Művelődési őrjárat Băile Tuşnadon. Ezreket csalogatott ezen a nyáron is pihenni, hűsülni megyénk szépséges fürdővárosa. (…) Joggal várható, hogy ilyenkor ne szüneteljen, sőt, tetőponton legyen a kulturális tevékenység. (…) A leggyakoribb a Brașov-i Drámai Színház vendégszereplése, különben maguk a színészek úgy tartják, hogy a tușnadi a „második színpaduk”. (…) A Harghita és Ballada együttesek is jól ismerik a tușnadi színpadot.

Hír
A lakosság munka és pénzbeli hozzájárulásával Hővíz patakát átvezetik Tomești-ről Dănești-re Cîrțán át. 150 méter hosszúságban már le is rakták a csöveket.

Uborkaszezon. Székelyudvarhelyen harmadszor szedik az uborkát, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek