Visszatekintő (augusztus 28.)

25

1969. augusztus 29., péntek

Hírek. Bukarestbe látogatnak a csíkszeredai Egészségügyi sportegyesület cselgáncs szakosztályának tagjai a fővárosi Flacăra Roșie sportegyesület meghívására. A megyénkben nemrég meghonosodott sportág művelői részt vesznek a többi fővárosi és vidéki csapat számára szervezett közös vetélkedőn.

*Munkajogi kérdésekkel és ezek gyakorlati alkalmazásával foglalkozó előadássorozatot indítottak megyénk városaiban a Megyei Szakszervezeti Tanács kezdeményezésére. Parajdon és Székelykeresztúron már megtartották a nagy érdeklődésnek örvendő előadásokat, szeptember közepéig pedig sor kerül ezekre a megye többi városaiban is.

**Szép eredményeket ért el a Hargita megyei szakszervezeti műkedvelő együttesek a IX. Országos Kultúrversenyen. A székelyudvarhelyi Készruhagyár szakszervezeti klubjának együttese, a gyergyószentmiklósi Erdőgazdálkodási Vállalat dalcsoportja egy-egy második díjat kapott, a balánbányai szakszervezeti klub népizenekara és tánccsoportja pedig dicséretben részesült.

1989. augusztus 29., kedd

Továbbra is sürgős feladat a takarmánytárolás. A tavaszi kalászosok termésének begyűjtése után a szalma összeszedése is fontos, mivel a szalma, főleg a tavasziaké mint takarmányféle is számontartott, de az őszi kalászosok szalmájára is igencsak szükség van. Jól fog a nedvdús takarmányok között, gyarapítja a siló mennyiségét, s nedvszívó hatása révén javítja a minőséget, ugyanakkor maga is feltáródik, jobban felhasználhatóvá válik a beltartalmi érték. No, meg almozóként is szükség van rá, s nem utolsó szempont, hogy a felszabadított tarlón alkalom adódik másodvetésre, ami késő őszi, vagy kora tavaszi legelőként is szerepelhet.

Célkitűzésük: a termékegységre jutó energiafogyasztás csökkentése. A cristuri Acélmű dolgozói közössége is jelentős erőfeszítéseket tesz az egy termékegységre eső energiafogyasztás csökkentéséért. Helyénvaló és indokolt ez a törekvés. A vállalat ugyanis nemcsak beilleszkedett a kiutalt energiamennyiségbe, hanem a felélesztendő során nem kevesebb mint 200 megawattóra energiát meg is takarított. Viszont az az igazság, hogy még mindig bizonyos túllépéseket tapasztalni a termékegységre jutó energiafogyasztást illetően.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Virágszőnyeg, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek