Visszatekintő (augusztus 28.)

1969. augusztus 28., csütörtök

Megyei szintű borvízkitermelő vállalatot! Jelenleg Hargita megye az ország más megyéihez hasonlóan központi kiutalás szerint jut a palackozott borvízhez. Az így forgalmazható mennyiség és választék viszont csak a fogyasztók egy részét elégíti ki. Állításunkat több példával is igazolhatjuk: Vannak időszakok, hogy kereskedelmi, vendéglátóipari egységeinkben napokon át hiánycikk néhány állandóan keresett borvízféleség. Tapasztaltuk ezt nemcsak községekben, falvakon (korábbi és későbbi látogatásaink alkalmával egyaránt), de városainkban, mi több: üdülő- és fürdőhelyeinken is. De kifogásolható a borvízfelszolgálás módja is… másfelé, a kávé, tészta, fagylalt, a fél deci vagy különböző ételek mellé kérés nélkül is… felszolgálják a borvizet.

1999. augusztus 28., szombat

Leállnak-e a számítógépek 2000. január 1-jén? A számítógép felhasználói körében riadalmat keltett az a felismerés, hogy az 1999-ről 2000-re való áttérés nagy gondokat okozhat a gépekben, rendszerekben. (…) A gépek üzemzavara stratégiai fontosságú ágazatok működését béníthatja le, így az áramszolgáltatást, a bankrendszert, a közszolgáltatásokat, a szállításügyet, a távközlést, s még sorolhatnánk.

A birtokba helyezés buktatói. A földtörvény érvényesítése, a volt tulajdonosok birtokba helyezése továbbra is bonyodalmakkal jár. Olyan patthelyzetek alakultak ki, melyek feloldására már a 18-as nem alkalmas. A törvényt kiegészítő 169-es, valamint az állami gazdaságok privatizációjára vonatkozó tervezetek még mindig parlamenti vita tárgyát képezik. A kataszteri hivatal szakembereinek munkáját is késlelteti ezeknek hiánya.

2004. augusztus 28., szombat

Mekkora lesz a fizetésemelés? A tanügyben dolgozók bérezéséről szóló tárgyalások során a szakszervezetek képviselői úgy látják, hogy a különböző ígéretek választási propagandának tekinthetők csupán, amellyel csak az időt húzzák. Ez egyértelmű: bár július 15-én az újságok arról tájékoztattak, hogy a tanügyminiszter 25%-os fizetésemelést ígért, az augusztus 9-i egyeztető tárgyalások alkalmával már nem ígértek semmit a tavaly kiegyezett januári és októberi 6% fölött. Erre a szakszervezetek azzal fenyegetőztek, hogy nem kezdik el a tanévet…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Táborozók. Mindenki elégedetten távozott

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb