csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 26.)

1969. augusztus 26., kedd

Ezrek kellemes délutánja Csíkszeredában. Röviddel délelőtt a fúvószenekar utolsó dallamai végét jelezték a felvonulásnak. Ki haza, ki a vendéglőbe. A különjáratok jó része máris a brassói útra tért, és Zsögödön a friss gyepen asztalt terítettek a vidékieknek. Illatos fatányérosok kerülnek ki a lacikonyhákból, melyeket kürtőskalácsok követnek, s eltűnnek étvágyat csillapítani, kedvet csiholni a művészi mulatsághoz.

1989. augusztus 26., szombat

Ügyes kezű korongozók. A Hargita Művészete Kisipari Szövetkezet dănești-i részlegén a korongozók nagy figyelemmel dolgoznak, percek alatt készítenek el egy-egy vázát, majd újabb és újabb agyagcsomót helyeznek a korongra, hogy azokat ismét kecses alakú vázákká formálják. Ügyesen és gyorsan jár a kezük, látszik, már jól benne vannak a mesterségben. Nem lazíthatnak egy percre sem…

1999. augusztus 26., csütörtök

Elfogadták a törvényt. Tegnap a képviselőház 198 szavazattal, hat ellenszavazattal és egy tartózkodással elfogadta az államosított ingatlanok visszaszolgáltatásáról szóló törvényt. Lévén, hogy kétharmados törvényről van szó, az elfogadáshoz szükséges szavazatszámot alig sikerült összehozni… Annyit azonban sikerült elérniük módosításként, hogy átfogalmazták a törvény 8. cikkelyét, amely arról szól, hogy az egyházak, illetve a nemzeti kisebbségek közösségeinek tulajdonát képező ingatlanok helyzetét sajátos jogszabály elfogadásáig az érintett ingatlanok eladása vagy rendeltetésének megváltoztatása tilos.

2004. augusztus 26., csütörtök

Augusztus 27-én lép hatályba az új áramszolgáltatási alapszabályzat, amelyet az 1007/2004-es kormányhatározattal hagytak jóvá. A 318/2003-as, az elektromos energia törvényének vonatkozó előírása alapján született meg ez az alapszabályzat. A törvény, illetve ez a mostani jogszabály már számol az uniós elvárásokkal, előírásai azokhoz igazodnak. Ugyanakkor igaz, hogy az augusztus 27-től hatályos, de a 215(1)-es szakasz értelmében, az illetékes központi szakhatóságnak az elkövetkező két év során kell kidolgoznia azokat a szabályokat, amelyek ezen az alapszabályon alapulnak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Áramlik az áram a vezetéken Fotó: Csíki Zsolt, 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb