vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 20.)

1969. augusztus 20., szerda

Kötelességünk: többet, jobbat adni a tanulóknak. Mi, akik a rádió, televízió vagy a sajtó útján követtük figyelemmel a kongresszuson előterjesztett és elfogadott nagyszerű, országépítő javaslatokat, meggyőződhettünk arról, hogy pártunk, akárcsak a múltban, úgy a jelenben és a jövőben is legbiztosabb támaszunk és segítőnk az alkotó munka, az egyéni kezdeményezés minden területén.

1989. augusztus 20., vasárnap

Így is lehet… A miercurea-ciuc-i menetjegyirodába csaknem két-három percenként térnek be az ügyfelek. Egy része csak a vonatok járása felől érdeklődik, mások meg jó előre igyekeznek jegyet váltani valamelyik vonatra. C. V. ügyeletes szolgálatos készségesen válaszol az érdeklődőknek, sebtében fellapozza a vonatok nyilvántartó naplóját, s ha üres helyet talál, másodpercek alatt állítja ki a kért menetjegyet. Legtöbben a tengerpartra utaznak, s ezért hamar elkel a jegyirodának fenntartott hely. Ekkor jön a sajnálkozás mindkét részről, de a kellemes hangú szolgálatos igyekszik vigasztalni az utazót és mindent elkövetni az érdekében.

1999. augusztus 20., péntek

Megkezdődött a pótérettségi. Szerdán a román szóbeli vizsgával kezdetét vette a pótérettségi. (…) A csíki körzetből 133-an iratkoztak be a vizsgára, ebből egy nem jelent meg. Az első nap mérlege itt máris elég szomorú, hiszen a román szóbelin heten nem kaptak átmenő jegyet. Székelyudvarhelyen a 44 beiratkozóból mindenki megjelent és át is ment az első vizsgán. Maroshévízen 98 beiratkozóból az első napon egy érettségiző tudása nem érte el az átmenéshez szükséges szintet.

2004. augusztus 20., péntek

Állami költségvetési támogatás könyvkiadásra. Támogatási pályázatot több mint 2000 könyv kiadására nyújtottak be, az igényelt összeg pedig meghaladta a 143 milliárd lejt. A rendelkezésre álló költségvetési keret azonban csak 20,4 milliárd lejes támogatás nyújtását tette lehetővé, amelyből 711 könyv kiadása fog részesülni (kevesebb, mint tavaly, amikor 876 cím szerepelt a névjegyzékben).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Edzés a Vákár Lajos Műjégpályán. Augusztusban már fagy, 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb