Visszatekintő (augusztus 2.)

141

1968. augusztus 2., péntek

Meddig közös a közös Oroszhegyen? Meglepődve halljuk, hogy csak az idén tértek át az aratás „fejlettebb” formájára, a kaszálásra. Célprémiumot tűztek ki annak, aki kaszával és nem sarlóval arat. Minden hektár lekaszált búza után 300 kiló szalmát és a szemtermés 5 százalékát adják prémium gyanánt.

Javítják a malmot Csíkszentkirályon. Felújítják a csíkszentkirályi (…), évente mintegy tizenhárom vagonnyi gabonát őrlő malom berendezését.

Gazdag lesz a szőlőtermés. Megkezdődött országszerte a csemegeszőlő szüretelése. Piacra kerül a Cardian, a Regina viilor és számos más értékes fajta, amelyeket az utóbbi években nagy területeken telepítettünk.

Csúcsforgalom a gyergyóremetei tejporgyárnál. 1968, Nagy Zoltán felvétele

1978. augusztus 2.,szerda

Aratják a búzát. Beérett a búza Székelykeresztúr vidékén. Az első két nap keresztúron 60, Újszékelyen pedig 18 hektárról fogyott le a kenyérgabona.

Hírek
Tornaterem építéséhez fogtak hozzá Újszékelyen. Félig már felhúzták a falait, a befejezést pedig jövőre tervezik.
*
A csíkszeredai Központi Áruház fotó–sport részlegén tegnaptól Szmena 8 fényképezőgépek is kaphatók.

Bevásárlókosárral falun. Gyergyó környékén egyelőre kevés háziasszony dicsekedhet (…), ugyanis ha volt is szerencséje beszerezni mondjuk a cseresznyét, meggyet (…), korántsem biztos, hogy beszerezhette a befőttesüveget és a celofánt is. Az utóbbi pillanatnyilag az egész megyében hiánycikk.

1988. augusztus 2., kedd

Kétely. Áll a vendég neves fürdőhelyünk elegáns szállodájának előcsarnokában, olvassa a négynyelvű plakátot, amely arra kéri, figyelmezteti, hogy kirándulásai, gyalogtúrái során lehetőleg csak a kijelölt turistaösvényeken járjon. Tudniillik a medvék miatt, amelyek az esti etetéskor kezesbárányként viselkednek ugyan, az erdőben viszont mégsem tanácsos találkozni velük.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.