Visszatekintő (augusztus 2.)

56

1969. augusztus 2., vasárnap

E földön. Lassanként véglegesedik minden vonásom. A tisztaszándékú kor, megszabva sorsom, immár lelkem húsába tetoválta a rend igazságait és törvényeit, hogy a tény, a tett maradandósága vezessen tovább a jövő fehér mezején, ahová lépek többszörös felelősség terhével vállamon és illő hódolattal – s a kommunista hit… M. L.

1989. augusztus 2., csütörtök

Ne így!… Ismeretes, hogy a földalappal való észszerű gazdálkodás elsősorban a földtulajdonosok dolga, kívánatos lenne, hogy minden talpalatnyi földet rendeltetésének megfelelően használjunk ki. A gyakorlatban nem mindig így van és nem minden az mtsz-eken múlik. Lám, például a mellékelt kép… a két árpaparcella közötti részen szeméttelepet létesítettek, látni itt ipari hulladékot, de háztartásból származó szemetet is. Persze van kijelölt szeméttelep, de ez közelebb esik, és felelőtlen személyek… ide ürítik a máshová irányított hulladékot.

1999. augusztus 2., kedd

Újabb 255 birtoklevél vár kiosztásra. Júliusban 255 várományos földviszonya tisztázódott, következésképpen ennyien vehetik kézbe a napokban megyénkben a birtokjogoy igazoló iratokat – tudtuk meg a prefektusi hivatalban. S hogy a számoknál maradjunk, mostanig a 85 778 várományos közül 67 775-nek történt meg a részleges birtokba helyezése, azonban birtoklevelet csupán 37 985 gazda nevére állítottak ki. Jószerint beltelekre szólnak ezek az okmányok, a kültelkek helyzete még mindig sok helyen tisztázatlan.

2004. augusztus 2., kedd

Gyermekrajzok a bárban. Alpár, Andráska, Botond, Dragos és Erik. Öt kisgyerek, óvodások, elemisták, valamennyien Antal Imre gyimesfelsőloki festőművész tanítványai. Munkáik javából válogatott a mester és kiállította őket az Anderi Bárban. A felsőloki hangulatos lokál neves képzőművészeket felvonultató galéria is egyben. (…) A képeken visszatérő motívum a család, a baromfiudvar dísze: a kakas, és természetesen a lenyűgöző gyimesi táj a szűk völgyekkel, a csíkosra kaszált meredek lejtőkkel, a minden tenyérnyi helyet bekerítő kerítésekkel, a szanaszét szórt házakkal és kalyibákkal, kanyargó sebes patakokkal.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tavaly telt ház volt a Petőfi utcában. A városvezetők idénre is hasonló folytatást remélnek
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek