Visszatekintő (augusztus 19.)

66

1968. augusztus 20., kedd

Hírek. Klubhelyiségnek alakítanak át egy félig kész épületet belső munkaerővel a székelyudvarhelyi kórház területén. Nem fognak unatkozni a fentjáró betegek, mert az elkészülő helyiségben sakk, römi, könyvtár, rádió, televízió áll majd a rendelkezésükre.

Megoldást kell találni! Napjainkban az életszínvonal általános javulása nyomán fokozódik a lakosság igénye, nemcsak a fogyasztási cikkek mennyisége, hanem azok minősége iránt is…

Nyugati portya (V.) Ezek a párizsi fiatalok, legalábbis kinézetre, mintha Jean-Luc Godard filmjéből kerültek volna ide. (…) Jean-Luc Godard a legvitatottabb francia filmrendező. Egyesek új filmnyelv feltalálójának tartják, mások imposztornak, ő pedig minden kritikust értelmetlennek és hozzá nem értőnek.

1978. augusztus 20., vasárnap

Hua Kuo-fen elvtárs hivatalos baráti látogatása. (…) Hua Kuo-fen elvtárs, a Kínai Központi Bizottság elnöke szombaton Conștanța megyébe utazott. (…) A hivatalos gépkocsisor valóságos élő folyosókon áthaladva érkezett meg a kikötőhöz, az ország tengeri kapujához, amelyen keresztül Románia exportjának több mint 60 százalékát bonyolítja le.

Az RKP döntő hozzájárulása… Harmincnégy évvel ezelőtt, 1944. augusztus 23-án, új korszak kezdődött hazánk történelmében a forradalmi átalakulások, a társadalmi és nemzeti igazságosság eszméi beteljesülésének korszaka…

Barátság művésztelep ’78. (…) az ötödik idény teltén mind a szervezők és az alkotók, mind pedig a nagyközönség, akár a megye sok-sok dolgozója elmondhatják: ez a művésztelep nem kiváltság, hanem szükség. Igény. És ki-ki tett is érte, a művész csakúgy, mint a párt- és állami aktivista, a vállalatvezető, a gyári munkás vagy a földműves.

1988. augusztus 20., szombat

A magas fokú hazafiság… Tegnap délután a Miercurea-Ciuc-i municípiumi stadionban ünnepi gyűlést tartottak az 1944. augusztus 23-i antifasiszta és antiimperialista, társadalmi és nemzeti felszabadító forradalom (…) 44. évfordulója tiszteletére.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Hetente négy-öt ezer lej értékű áru megy tönkre Gyergyószentmiklóson
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.