Visszatekintő (augusztus 19.)

A Szabadság téri Napfogyatkozás Show-ra igen sokan voltak kíváncsiak Fotó: Kristó Róbert

1969. augusztus 19., kedd

Nagyszabású hazafias munkák Csíkszeredában. Az elmúlt két hétben mintegy ötezer csíkszeredai lakos vett részt a pártkongresszus, valamint augusztus 23. tiszteletére rendezett városszépítési és útkorszerűsítési munkákban. A Lenin utcában a múlt hét végén egyetlen délután 300 ember dolgozott a megyeszékhely előtti útépítésnél, a parkosításnál pedig csaknem 1900-an. A Coșbuc utcában meg egy hét alatt 4000 munkaórát végeztek, összesen mintegy 250 000 lej értékben.

1989. augusztus 19., szombat

Fokozott tribológiai kutatómunka. Gheorgheni város műszaki élete, illetve az utóbbi időben a Mechanikai Vállalat már jó néhány éve hallat magáról ilyen tekintetben, és nemcsak több értékes szimpózium megszervezésével, hanem nagy figyelmet felkeltő, jelentős önálló kutatómunkát feltételező szakdolgozatok közlésével is az országos élvonalba küzdötte fel magát: az országban csak egy-két olyan iparvállalat van, amelynek nevét egy-egy tanácskozáson az egyetemi tribológiai központok mellett említik, és köztük van a gheorgheni-i is.

1999. augusztus 19., csütörtök

Ingyenes rendelőhasználat. A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója, dr. Bustya Attila közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben az általa vezetett hatóság közli, hogy az egészségügyi miniszter 1999. július 19-én kelt 509-es számú rendelete értelmében az orvosok az általuk használt rendelőhelyiségeket öt évre ingyenesen megszerezhetik, kölcsön-hasznosszerződés alapján… s ez a rendelőhelyiség mellett a berendezési tárgyakra, műszerekre, valamint az orvosi felszerelésre is érvényes.

2004. augusztus 19., csütörtök

Otthonukban segítik a rászorulókat. Tegnap délelőtt Szentegyházán a helybeliek népes részvételével felavatták azt a felújított és korszerűen berendezett épületet, mely az otthoni szociális gondozói hálózat első állomásának számít megyénkben, és országos viszonylatban is. Hargita Megye Tanácsa, a Gyulafehérvári Caritas szervezettel közösen, valamint a helybeli önkormányzattal együttműködve, az Európai Unió támogatásával, a 2001-es Phare-program keretében pályázott e szociális szolgáltatást nyújtó központ létesítéséért.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A Szabadság téri Napfogyatkozás Show-ra igen sokan voltak kíváncsiak Fotó: Kristó Róbert