Visszatekintő (augusztus 17.)

251

1968. augusztus 17., szombat
Hírek. Már hagyomány Kissolymoson, hogy a fiatalok minden évben KISZ cséplőbrigádot alakítanak. Így segítenek a cséplés folyamatos elvégzésében. Minden alkalommal több a jelentkező, mint amennyire szükség van.

Prága meleg szeretettel fogadta a Nicolae Ceașescu elvtárs vezette román küldöttséget. A zászlócskák valóságos tengere hullámzik a tömeg fölött. Ilyen kiáltások hangzanak fel: „Éljen Ceaușescu!”, „Éljen Dubcek!”, „Éljen a szocialista Románia!”…

1978. augusztus 17., csütörtök
Hírek. Érdemdiplomával tért haza a Curtea de Argeș-i Kárpátok folklórfesztiválról a toplicai Művelődési Ház „Doina Mureșului” folklóregyüttes.

A testvériség munkás iskolája. S mint mindig, eddig valahányszor az ország alkotni hívta megyénk szorgos munkásembereit, ezúttal is biztosak lehetünk benne, hogy a jól végzett munka hírneve nem marad el.

Csak éppen be kell rendezni… Van klubhelyiség, nincs klub. (…) Tágas termet bocsátottak a fiatalok rendelkezésére a gyimesközéploki bútorgyártó egység irodaházának földszintjén. Ha majd teljesen berendezik, kellemes otthona lesz a szórakozni betérőknek.

Ipi-apa, Öcsi, ki van ütve… ipi-apa, Ionel is ki van ütve… Hangos a lépcsőház, bújócskáznak a gyerekek, mi mást tehetnének, ha szemerkél az eső…

1988. augusztus 17., szerda
Napirenden a mezőgazdaságban. Hosszú időn át perzsel a kánikulai meleg, esőért sóhajt az ember, sarjadna a föld, növekedne, aminek még növekednie kell. A meleg időjárásnak köszönhetően minden annyira kiszáradt, napközben annyira áthevül, hogy amint mondani szokás, csak egyetlen szikra kell, s lángra lobbanhat a szalma, a széna, az erdő, minden, ami éghető.

A Román Kommunista Párt… A román nép harca a szabadságért és a nemzeti függetlenségért már magában foglalta a nemzeti ellenállás fő célkitűzéseit: a Szovjetunió elleni háború beszüntetését és Románia csatlakozását az Egyesült Nemzetek koalíciójához…

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Marx József felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.