Visszatekintő (augusztus 14.)

61

1969. augusztus 14., csütörtök

Határozottan valóra váltjuk pártunk nagyszerű programját. Megyénk dolgozói nemzetiségre való tekintet nélkül nagyra értékelik a kongresszus határozatait, és mélységes megelégedésüket fejezik ki… Valamennyi távirat egyöntetűen hangsúlyozza: az ország egész népével együtt megyénk dolgozói is tettekkel bizonyítják határtalan ragaszkodásukat és teljes egyetértésüket pártunk marxi-lenini bel- és külpolitikájával.

1999. augusztus 14., szombat

AnnArt tizedszerre. A Szent Anna-tó partján szerdán, napfogyatkozásra időzítve nyitották meg a tizedik alkalommal megrendezett AnnArt élő művészeti fesztivált. Az idén mintegy huszonöt alkotót láttak vendégül, akik produkcióik bemutatására Angliából, az Egyesült Államokból, Lengyelországból, Moldvából, Magyarországról, Skóciából, Szlovákiából, Írországból, Finnországból, Svájcból és természetesen, Románia különböző vidékeiről érkeztek a Szent Anna-tóhoz.

2004. augusztus 14., szombat

Folyamatban az iskolák felújítsa. Csíkszeredában a 40 tanintézmény 80 épületére mintegy 13 milliárd lejt igényeltek az igazgatók a nyári festés, felújítások elvégzésére, a városnak pedig mindössze 4 milliárd lej áll rendelkezésére erre a célra. Ahhoz, hogy az önálló hőközponttal rendelkező iskolák fűtésrendszere megfeleljen a szigorú előírásoknak, további 14 milliárd lejre lenne szükség. Egyértelmű tehát, hogy az igényeknek, követelményeknek csak részben tudnak megfelelni, de a legszükségesebb javításokat, felújításokat, higienizálást mindenképpen elvégzik az iskolákban.

Újabb hitelgaranciák. Három legelőrehaladottabb stádiumban lévő községi infrastrukturális Sapard-projekt kezdeményezettje – Székelyvarság, Felsőboldogfalva és Oroszhegy – számára is megoldódott a szükséges hitelek kormány általi garantálása. Ezekre vonatkozóan megszületett a kormányhatározat… Egyébként a községek már folyamodtak hitelekhez, de azok nem bizonyultak elégségesnek a munkálatok utolsó részleteinek kifizetéséhez, mivel nagyságukat a saját költségvetés által garantálható behatárolt kvantum határozta meg.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Sapientia – EMTE campus Marosvásárhelyen. Ilyennek álmodta meg a tervező, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek