péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 13.)

1969. augusztus 13., szerda

Befejezte munkálatait a román kommunista párt X. kongresszusa. A kongresszus, e történelmi esemény emlékezetes dátum marad pártunk, népünk életében, úgy marad fenn nemzetünk emlékezetében, hogy az eddigi győzelmek alapján előre vetítette a holnap szocialista Romániájának napfényes arculatát. A kommunisták legfelsőbb fóruma jóváhagyta a haza sorsára nézve nagy horderejű dokumentumokat és megválasztotta a párt vezető szerveit. A kongresszus alkalmából megtartott nagy tanácskozáson az egész ország jelen volt óhajaival és törekvéseivel, azzal az elhatározással, hogy megújult erővel folytatja a sokoldalúan fejlett szocialista társadalom építésének művét.

1988. augusztus 13., vasárnap

Többre, jobbra való elkötelezettséggel. Lelkes hangulatban, a többre, még jobbra való elkötelezettség jegyében tartották meg félévi közgyűlésüket a toplitai Kötöttárugyár dolgozói. A legfontosabb szempont, ami a gyűlés egész menetére rányomta a bélyegét, annak a lehetőségnek a megvitatása volt, hogyan tud ez az összeforrott közösség úgy dolgozni, hogy a pártfőtitkári elvtársnak megfelelően az idei nyolchavi tervet augusztus 23-ig, az egész esztendeit pedig a XIV. pártkongresszusig teljesítse, ezzel is hozzájáruljon a megye, az ország gyors ütemű előrehaladásához.

1999. augusztus 13., péntek

Nem válság, csak átmenet. Tíz éve létezik az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) romániai magyar egyetemisták tömörítő szervezete, azonban idén rendezik meg első alkalommal azt a műhelytábort, ahol a szervezet új stratégiáit szeretné kidolgozni. Az elnök szerint ezt nem szervezeti válság, hanem az átmeneti állapot tette szükségessé. (…) A másik tulajdonságuk, hogy a Hargita megyei fiatalok igencsak nagy számban tanulnak az itt található állami és nem állami egyetemeken, és köztük sokan vesznek részt az ifjúsági élet alakításában, divatosabban szólva az ifjúságpolitikában.

2004. augusztus 13., péntek

Gázhálózat készül Csíkkozmáson. A beruházó Hargita Gáz Rt. azért kezdi Csíkkozmáson a munkát, mert itt az önkormányzat és a közbirtokosság támogatásával rendelkezésre áll a beruházáshoz szükséges lakossági hozzájárulás. Ez az első, teljesen új elosztóhálózat, amelyet a Hargita Gáz Rt. hoz létre. Következik Csíkszentgyörgy, ahol szintén rendelkezésre áll az önrész, majd azok a települések, amelyek mihamarabb előteremtik a szükséges összeget.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kristó Tibor szerkesztő, Lőrincz György író és Birtók József, a kiadó igazgatója

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb