2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 12.)

1969. augusztus 12., kedd

Az iparügyi tagozat következtetései. A tagozat munkálatain részt vett csaknem 300 küldött és meghívott, s ezek közül felszólalt 44 elvtárs. (…) A felszólalók büszkeséggel hangsúlyozták, hogy a IX. kongresszus utáni években számottevő sikereket értünk el a termelés volumenének növelésében és az ipar műszaki potenciáljának erősítésében, a káderalap gazdagításában.

1989. augusztus 12., szombat

Hasznos javaslatok… Az egyéni beszélgetések idején, akárcsak a napokban lezajlott kiértékelő közgyűléseken több száz javaslat született a vállalat gazdasági tevékenységének, valamint az alapszervezetek büróinak és a pártbizottság politikai szervezőmunkájának javítására vonatkozóan. Gazdasági téren ilyenek például a termelés jobb megszervezésére, az anyag- és alkatrészellátásra, a technológiai fegyelem és a munkavédelmi szabályok betartására vonatkozó javaslatok, amelyeket a bányavezetés és az alapszervezeti bürók figyelmébe ajánlanak.

1999. augusztus 12., csütörtök

Băsescu betömi, Európa kiássa? A bökkenő csupán az, hogy az útszakaszt, amelyet a Multipland cég munkásai két hete kátyúztak, tömködtek a Băsescu-alapból, most ugyanazon cég dolgozói feltörik – a PHARE-pénzből. – Másfél hónapig tömködtük a gödröket saját pénzünkön, hiszen a Băsescu-alap egyelőre csak papíron létezik… Mi a munkálatokat elvégeztük, húsz kilométernyi utat javítottunk meg… A PHARE-pénzekből finanszírozott másik munkálatot később kezdték el, nem egyeztettünk a tervezőkkel. Nekünk az a feladatunk, hogy betömjük a gödröket, ezt pedig elvégezzük.

2004. augusztus 12., csütörtök

Halasztás a szoborpark ügyében. Nem született döntés abban a perben, amelyet a prefektusi hivatal indított a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal ellen a május 22-én felavatott udvarhelyi szoborpark ügyében. (…) Mint ismert, a prefektusi hivatal szerint a 13 magyar történelmi személyiség mellszobrának helyet adó szoborpark a Ferenc-rendi templom műemlékvédelmi övezetében van, és ezért a törvény értelmében az építkezési engedély kiadása a megyei tanácselnök feladata.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Ország- s világszerte ismertek a korondi fazekasok termékei. 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb