Visszatekintő (augusztus 1.)

137

1968. augusztus 1., csütörtök

 

Tudományos aktualitások

Egyik legújabb tudomány a docimológia. Az új tudomány tárgya a felsőiskolai vizsgáztató rendszer értékének megállapítása.

 

Lehet-e szó agyátültetésről? Napjainkban, amikor már a szívátültetés úgymond napirenden van, egyesek hajlamosak arra a hiedelemre, hogy e téren immár a korlátlan lehetőségek korszakába léptünk. (…) Technikailag még csak el sem lehet képzelni egy ilyenszerű műtétet.

 

Nyári gondatlanság, téli bánat. Csíkszentkirályon például még egyetlen talpalatnyi földet sem szántottak (…). Nem is itt van a hiba. Inkább ott, hogy nem is volt szándékukban vetni. (…) Nyilvánvaló nehézségekkel találkozunk. Nincs vetőmag…

Rakodás a marosfői állomáson, Marx József felvétele, 1968

1978. augusztus 1.,kedd

 

Ahonnan a füst gomolyog. Messziről látszik, mint gomolyog a füstje [a parajdi aszfaltkészítő állomásnak], kesernyés illata visszahömpölyög a völgyön. Levegőszennyeződés, állapítják meg gyakran a parajdiak, a más vidékről jött turisták is, meg kellene akadályozni. Úgy igaz.

 

Hétvégi turizmus. Az elmúlt hét végén megyénkből megközelítőleg 300 lakos indult külföldre, pénteken és szombaton Csíkszeredában közel 600 000 lej értékű valutát adtak ki számukra.

1988. augusztus 1-jén, hétfőn nem jelent meg lapszám

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.