2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 1.)

1969. augusztus 1., szombat

A balesetek megelőzése címen Bögöz község területén levő traktorvezetőknek tartottak előadást a milícia szervei. E csúcsforgalmi idényben hasznos volna, ha a megye többi községeiben is hasonló előadásokat rendeznének.

1989. augusztus 1., szerda

Törvény kötelez valamennyiünket a kiváló minőség biztosítására. Köztudott, hogy nemrégiben fontos törvényt szavazott meg a Nagy Nemzetgyűlés a termékek és a szolgáltatások minőségének biztosításáról és ellenőrzéséről. Ez a törvény szervesen kapcsolódik pártunk gazdaságpolitikájához: A Román Kommunista Pártnak, országunk sokoldalúan fejlett szocialista társadalma építését szolgáló politika keretében ugyanis mindvégig kiemelkedő fontosságú célkitűzése volt emelni a termékek műszaki és minőségi színvonalát, összhangban a tudományos technikai forradalom legújabb vívmányaival…

1999. augusztus 1., hétfő

Nyíltan a titkosszolgálatról. A július 8-i incidens óta szombaton első ízben tartottak polgári estet a székelyudvarhelyi Városházán. (…) A több mint félszáz érdeklődő Demeter Ervin magyar politikai államtitkár előadását hallhatta a magyarországi titkosszolgálatok működéséről, valamint Szigetvári János művészettörténész beszámolóját a lerombolt horvátországi Szentlászló falu életre keltéséről.

2004. augusztus 1., hétfő

Harmincnyolcadik Szejkefesztivál. Hiába várták az esetenként székely ruhában is kiköltözött udvarhelyiek a 38. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivál szombat délelőtti hagyományos felvonulását. (…) a szervezésbe alaposan beleszólt a rossz idő, mialatt a „B terv” szerint tartották meg a rangos eseményt.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A szabadságharc nyergestetői csatájának 150. évfordulója Fotó: Kristó Róbert, 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb