Visszatekintő (április 9.)

53

1969. április 9., szerda

Növekszik az áruforgalom. A falusi fogyasztási szövetkezetekben eladásra kerülő több mint 50 000 árucikk között jelentős helyet foglalnak el a tartós használati cikkek. Az idén falun mintegy 30 000-rel több rádiókészülék, 20 000-rel több televízió, 10 000-rel több mosógép, sok varrógép, porszívó, villamos hűtőszekrény, 12,3 százalékkal több bútor stb. kerül eladásra, mint 1968-ban.

1989. április 9., vasárnap

Kiemelkedő teljesítmények. Gyors fejlődése folytán megyeszékhelyünkről mindig elmondható, hogy fiatalos, sőt fiatal város. Még hangsúlyozottabban így volt ez a héten, amikor több mint 3000 pionír és iskolás műkedvelő gyűlt össze városunkban, hogy bemutassa műsorát a Megéneklünk, Románia! fesztivál hetedik rendezvénysorozatának országos döntőjén. Megtelt velük a város, három napon át színes népviseletben, pionírruhába öltözött diákok uralták a művelődési és alkotóközpontok környékét, a főteret, a parkokat.

1999. április 9., péntek

Ablak az országra. Romániában 6,4 százalékra szökött a márciusi havi infláció az előző hónapban mért 2,9 százalékról, elsősorban az áramszolgáltatás és az üzemanyagok meredek drágulása miatt. Az éves infláció márciusban 35,8 százalék volt, szemben a februári 32,5 százalékkal. • A kormány döntése alapján május elsejétől kezdve százezer lejjel növekszik a havi minimál bruttó bér, elérve így a 450 000 lejt.

2004. április 9., péntek

Nagyszerdai elmélkedő út. Csaknem 400 gyergyó­szent­miklósi indult el szerdán este 8 óra után – fáklyás menetben – a Cso­bot-hegyen épült Világosító Szent Gergely-kápolnáig tartó, Puskás Attila örmény katolikus plébános kezdeményezte elmélkedő keresztúri zarándoklatra. A szakadó esőben a helyenként viharos erősségű szél miatt ugyan többen megtértek, de mintegy 250-en dacoltak az időjárás viszontagságaival, és elmélkedő, valamint imádkozó megállókkal eljutottak a kápolnákhoz.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Irodalmi összeállítás a topliţai 8-as iskola előadásában. Nagy P. Zoltán felvétele, 1989
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek