Visszatekintő (április 8.)

33

1969. április 8., kedd

Kőrösi Csoma Sándor ünneplése Kovászna megyében. Április 5-én és 6-án Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándor emlékének adózott a megye lakossága. A nagyszabású ünnepségeken, amelyeket a megyei Művelődés- és Művészetügyi Bizottság és a Magyar Nemzetiségű Dolgozók Megyei Tanácsa rendezett, felidézték Kőrösi Csoma Sándor kutató és nyelvész emlékét, aki végigjárta azt az utat, amelyet legfentebb a keleti mesék emlegetnek.

1989. április 8., szombat

Erőteljes műszaki alkotómunka. Az eredményesség meglátszik a kiállításon is, hisz valóban számos újdonságot lehet megtekinteni, amelyek igazolják, hogy az Odorheiu Secuiesc-i nagyvállalatok tartják a lépést a műszaki újdonságokkal és igyekeznek felzárkózni ahhoz a világszínvonalhoz, amelynek elérése a hazai termékeink esetében égető követelmény.

1999. április 8., csütörtök

Jó közérzet és passzivitás. Ha következő vasárnap lennének a választások, a magyar közösség 44 százaléka nem menne el szavazni – állapította meg az Etnikumközi Viszonyok Kutatóközpontja (CCRIT) által a romániai magyarok körében végzett közvélemény-kutatás. (…) A romániai magyarságot átfogó 1181 fős reprezentatív mintán végzett felmérés eredményeiből kitűnik, hogy jobb a magyarság általános közérzete, mint az országos átlagé. Az intézményekbe vetett bizalom tekintetében az egyház, a magyarországi tévéadók, az RMDSZ és az ország elnöke vezet, utolsó helyen a hírszerzőszolgálat és a román pártok állnak.

2004. április 8., csütörtök

Lecsökkent a létszám, gyenge a minőség. Gyergyó­szentmiklós juhállományát a címben használt kijelentéssel illetik a juhtenyésztők. A fajtafeljavítás elengedhetetlen. Megkönnyítése érdekében hozták létre a Juhtenyésztők Egyesületét, amelynek első célkitűzései között az apaállatok kiválogatása, külön nyájba gyűjtése, egészségügyi ellenőrzése, majd minősítése, törzskönyvezése és fülszámozása szerepel. (…) Az egyesület létrehozása volt az egyetlen lehetőség a gyergyói juhtartók képviseletére bel- és külföldi szakmai rendezvényeken – tájékoztatott az egyesület elnöke.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Bárányhús-felhozatal a csíkszeredai piaccsarnokban. Kilóját 150 ezer lejért kínálták
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek