Visszatekintő (április 5.)

102

1969. április 5., szombat

Alig néhány nap telt el, amióta a székelyudvarhelyi Akarat kisipari szövetkezet dolgozói átvették a megye legjobb szövetkezetének kijáró versenyzászlót, máris újabb, nem mindennapos eredményről számolhatnak be. Első negyedévi árutermelési és népkiszolgálási tervfeladatukat 1 700 000 lejjel szárnyalták túl. A kiváló eredményben oroszlánrésze van a készruhákat gyártó részlegnek.

…Alcsíkot a burgonyáról? Üres kapukat döngetnénk, ha rangot kívánnánk az alcsíki burgonyának. Megvan az már jóideje, s általában magasra értékelt „márka”. […] De aki csak egy kicsit is közelebbről ismeri az ültetőanyag-termesztés problematikáját, tudja, hogy a felszín alatt a kérdések sokasága vár feleletet.

1989. április 5., szerda

Tanulságos összefoglaló megbeszélések falvakon. A falusi típusú politikai-ideológiai oktatás összefoglaló megbeszélései Ulieș községben is a végefelé tartanak. […] Lehetőség lesz arra, hogy még elmélyültebben vitassák meg a községbeli mezőgazdasági teendőket, és a tanfolyamokon tanultakat a gyakorlatban alkalmazva hozzájáruljanak a terméshozamok állandó növeléséhez.

2004. április 5., hétfő

A kormányfő a legesélyesebb. Adrian Năstase a legesélyesebb az államfői tisztség betöltésére – derül ki a CURS felméréséből.

Ünnepi vásár Udvarhelyen. A hagyományok őrzését felvállaló Artera Alapítvány idei rendezvényeinek sorát péntek délelőtt a Mesés tojások című húsvéti vásár nyitotta meg. A háromnapos Húsvéti Népművészeti Vásár második alkalommal került megrendezésre. […] Az idei vásáron kevesebb kirakodósátort vonultattak fel a szervezők, inkább a programok, az alkotás került előtérbe.

Ha elborít a szemét. Lehangoló, bántó látvány ilyenkor tavasszal a Kis-Homoród környéke. […] A zöldellő, megújuló természet megcsúfolása az, amit az arra járó a patak két partján, a vízben és a víz mellett talál.

Összeállította: Kovács Hont Imre

Körmenet a csíkszeredai Szent Ágoston-templomnál. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek