Visszatekintő (április 26.)

130

1968. április 26., péntek

A hét aforizmái.
Ha valami titkos bánatod van, írd be a panaszkönyvbe: nyugodt lehetsz, hogy onnan nem kerül napfényre soha.
*
Örökké dolgozunk, ezért nincs időnk az örökkévalóságnak alkotni.
*
Este, a színházi előadás szünetében sokan a délutáni futballmeccsről vitatkoznak.

Százalék. Már hogyne lenne jó a tervtúlteljesítés. Nemcsak a lelkiismeretes munka eredménye, egyben a fejlődés záloga is. Ezért ha az újságok naponta hírt adnak erről, ne csóváljuk a fejünket, érdemes kicsit eltűnődni, mennyi emberi akarás, mennyi megsokszorozódott tett, vágy, verítékes erőfeszítés gyümölcséről van szó (…).

1978. április 26.,szerda

Hír. Gyergyóalfaluban már tető alatt van az óvoda új épületszárnya. Nemsokára bekerülhetnek az ajtók és ablakok, majd a megfelelő berendezés is.

Csíkszentsimonban földbe került a mag. Mire ezek a sorok megjelennek, a csíkszentsimoni mezőgépészek és termelőszövetkezeti tagok már el is koccintották poharukat a jókívánsággal, hogy hozzon jó termést a becsülettel megmunkált föld. 250 hektár burgonyát ültettek.

A könyv népszerűsítése – közügy.Csíkkarcfalván tavaly a 11 lejt sem érte el az egy lakosra számított könyvvásárlás értéke. A megyei átlag 17 lej körüli. Ezért vetődik fel nyomban a kérdés: más községekben miért áldoznak többet a szellemi termékek beszerzésére, mint a karcfalviak, jenőfalviak, szenttamásiak?

Előbbre jutottak. Figyelemre méltó az intézkedés, amellyel a gyergyóremetei néptanács mostanság elősegíti a község borvízfürdőjének jó menetét. (…) Mi több, két kempingházat is felszereltek a meglévő Erzsi, Biri, Sári, Mariska, Rózáli, Ella, Bella, Juci, Karolina elnevezésűek mellé.

1988. április 26.,kedd

A politikai nevelés és szocialista kultúra napjai. A megyeszékhely művelődési életének egyik színfoltja az április 25.–május 9. között hagyományosan sorra kerülő akciósorozat, amelynek rendezvényei mintegy összefoglalja a Lendületes munka a szocializmus építéséért, az ország felvirágoztatásáért cím.

Liftezünk. Ha nem működik a lift, a tömbházlakó bosszúsan ragadja kezébe a telefonkagylót, bejelenti: Nahát, ez mégiscsak sok, ismét nem üzemképes a lift, ismét szuszoghatok fel a nyolcadik emeletre gyalog. Ilyen és ehhez hasonló telefonhívásokat nemegyszer hall a megyeszékhelyi közüzem diszpécsere (…).

Szerkeszti: Benedek Enikő

Míg a csillagokig érünk (1978)
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek