Visszatekintő (április 25.)

198

1969. április 25., péntek

Kohászati segédüzem épül Brassóban. Új kohászati segédüzem épül Brassóban. A vállalat termogen porokat állít majd elő a kohászat számára. A korszerű felszerelésű új egység termékei minőségileg sokkal jobbak lesznek az eddigieknél.

Családi örömök számokban. Hargita megyében az év első három hónapjában 1624 újszülött látott napvilágot, ugyanebben az időszakban pedig 417 fiatal és kevésbé fiatal pár házasságkötését jegyezték fel az anyakönyvi hivatalokban.

Hír. Jobb tanulási lehetőségekre, alaposabb szemléltetésre nyújt alkalmat a homoródalmási iskolásoknak a közelmúltban elkészült fizika–kémia laboratórium. A tornatermet is korszerűsítették, s a közeljövőben fotólaboratóriumot is felszerelnek az iskola épületében, hogy a tanulók már szülőfalujukban megismerkedhessenek a fényképezés technikájával, művészetével.

Látogatás a cérnagyár építőinél. Lázas tevékenység zajlik a székelyudvarhelyi cérnagyár építőtelepén. A napokban mondhatni jelentős szakaszához értek az építkezéseknek: az utolsó simításokat végzik a cérnázó részleg munkacsarnokán, és néhány nap múlva megkezdődhet a gépi berendezések szerelése. A közeljövőben megérkeznek a külföldi szakemberek is, akik részt vesznek a szerelési munkálatokban. Mindez jó jel és arra enged következtetni, hogy normális kerékvágásba kezd zökkenni a munkamenet.

1989. április 25., kedd

A nagyvilágból. Stockholm Huvudsta negyedének városi könyvtárában ünnepi estet rendezett a Svédország–Románia Baráti Társaság Mihai Eminescu, a román költészet Hajnalcsillaga halálának 100. évfordulójára.

Az újság további hasábjait a Miercurea-Ciuc municí­pium­ban tartott népgyűlésen elhangzott beszédek töltik meg, amelyeket a különböző Hargita megyei pártbizottságok képviselői, vállalatok igazgatói fogalmaztak meg.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Vakolás előtt állnak a csíkszeredai Virág-utcai lakónegyed új tömbházai. 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek