Visszatekintő ( április 20.)

96

1968. április 20., szombat

Hírek
Április elsején Csíkszeredában megrendezték az önkéntes véradók napját. Ez alkalommal mintegy 200 ember jelentkezett véradásra.

Szabadtéri játékok Csíkszeredában? A hazai magyar színházak szórványos vendégszereplése vidékünkön nem képes kielégíteni a lakosság igényeit. (…) Sokan maradunk színházjegy nélkül. Javaslatot intéznék a hazai színházak vezetőihez, éppúgy, mint a Hargita megyei közönséghez: nem lehetne-e a színházak együttes részvételével szabadtéri játékokat rendezni Csíkszeredában? Az egy napig tartó játékok tömeges kárpótlást nyújthatnának színházigénylő közönségünknek.

Gyergyói kerekasztal mellett. Értesüléseim szerint az Országos Turisztikai Hivatal a Magas-bükk környékén egy kilátót kíván létesíteni. Ragadjuk meg az alkalmat és a Magas-bükköt képezzük ki téli sportbázissá.
1978. április 20., csütörtök

Hír
Az erdősítési hónap alkalmából számottevő hazafias munkaakción vett részt 420 toplicai fiatal. Mintegy 200 ezer csemetét készítettek elő elszállításra, 8000 csemetét pedig el is ültettek a város környékén.

Gyermekszáj
„Fiam, ha nem kapsz az üzletben borszéki vizet, vegyél tusnádit vagy bodokit.” „Akkor, ejsze, jobb lesz, ha lemegyek a zsögödi forráshoz.”

A víz nem tej. Vasárnap reggel a Tejipari Vállalat gépkocsivezetője értesítette a feletteseit, hogy a (…) tejet meghamisították. Az elszállításra váró 622 liter tej zsírszázaléka mindössze 2,6, a fajsúly pedig 1,02, a szabványban előírt 1,29 helyett. Megkezdődött a kivizsgálás, és kiderült, hogy a (…) fejőgondozók vizet öntöttek a tejhez. Hogy mennyit? – arra csak következtetni lehet. A számítások eredménye 100-120 liter vizet jelez.

1988. április 20., szerda

Színek a kerámia nagyközségben. Corundon az eltelt több mint két évtized során közel 1100 építkezési engedélyt adtak ki, közel 600 vadonatúj lakóház épült, közben 32 kilométer vízvezeték került s földbe… 1969 óta önellátók pénzügyi vonatkozásban, amit akkor még az országban is kevés község mondhatott el magáról, sőt az országos érdekű költségvetéshez évente kb. 3 millió lejjel járulnak hozzá.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Vlahita. Futószalag szállítja a kohókhoz az ércet. 1968. április 20.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.