Visszatekintő (április 2.)

27

1969. április 2., szerda

Minőségi juhállomány Hargita megyében. Megyénkben a csíktaplocai és a tusnádi termelőszövetkezetek szép jövedelmet valósítottak meg a juhtenyésztésből. A jelenlegi gazdasági helyzetben mind a szocialista, mind a magánszektorban dolgozó juhtenyésztőkre az a feladat hárul, hogy alkalmazzák a legjobban bevált takarmányozási és ápolási módszereket, a növendékek irányított nevelését, a tenyészpárok összeállítását, valamint az egyedi és tömegkiválasztás módszerét az állomány minőségi feljavításáért.

1989. április 2., vasárnap

Tavaszi nagytakarítás. Bárhol járunk megyénk helységeiben, szemtanúi lehetünk a tavaszi nagytakarításnak. Összeseprik az avart, az utak porát, megtisztulnak a parkok, zöldövezetek, facsemetéket ültetnek, mossák a kirakatokat, újrafestik a vállalatok, intézmények kerítéseit, megtakarítják az udvarokat stb. Megszépülnek a helységeink, a lakónegyedek, az utcák, a középületek.

1999. április 2., péntek

Örökségünk és felelősségünk: Csíksomlyó. Márton Áron püspök letartóztatásával, a ferencesek kitelepítésével és a vallásgyakorlás nyílt üldözésével kezdték… s különféle, Csíksomlyó eredeti jellegét és hagyományát megváltoztató és meghamisító intézmények telepítésével tetőzték be megátalkodottan gonosz szándékú tevékenységüket. (…) Tűrtük, mert nem tehettünk mást, évtizedeken keresztül, s nem kevesen közülünk megszokták, sőt, el is fogadták ezt az átrendezést, Csíksomlyónak ezt a legkevesebb félezer éves hagyományát, e hagyomány tartalmát és kereteit (környezetét) megváltoztató, megtévesztő és – mondjuk ki – oda nem illő létesítményeket.

2004. április 2., péntek

Siralmas eredmények a próbavizsgán. A nyolcadikosok tesztvizsgájára összesen 1899 diák jelentkezett, közülük több mint fele, 986 nem érte el az átmenő jegyet. (…) A próbaérettségin sem rózsásabb a helyzet. Vizsgára jelentkezett 1216 diák, ebből nem érte el az ötöst 461, tehát 37,91 százalékuk.(…) Az eredmények tükrében feltételezzük, hogy a diákok nem vették komolyan a vizsgát, esetleg – és ez ijesztő – felkészültségük ezt a szintet mutatja. Könnyebb tételekre a nyári vizsgákon sem számíthatnak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Külön tudomány a tojásírás. Gyimesi asszonyoktól tanulják a diákok, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek