Visszatekintő (április 2.)

33

1969. április 3., csütörtök

Építsünk fürdőszobát falun is! Megyénk falvaiban az utóbbi négy évben több mint 3700 teljeseb új családi ház épült. (…) Aránylag nagyon kevés az olyan ház, amelynek a fürdőszoba is természetes hozadéka lenne. Pedig az urbanizálódási folyamat nemcsak a közintézmények számának növekedésével, fejlődésével, az utak korszerűsítésével jár, amit a falusi ember a civilizáció vidéki térhódításával párhuzamosan kialakít magának. Természetes, érthető jelenség, hogy a falusi dolgozók lakás- és kényelmi igényei hovatovább minden szempontból a városi lakosság igényeihez igazodjanak.

1999. április 3., szombat

Szabad kéz iskolaigazgatóknak. Andrei Marga tanügyminiszter rendeletet bocsátott ki, melynek értelmében az oktatási intézmények igazgatói szabad kezet kapnak a költségvetésen kívüli pénzek, valamint a költségvetési juttatások kezelésében a beruházások, javítási munkálatok és fenntartási költségek fedezésére. A költségvetésen kívüli összegek származhatnak szolgáltató tevékenységből is, mint távoktatás, szaktanácsadás, valamint más, az oktatással összefüggő tevékenység. Az iskolák vezetői ezután kérhetik a helyi önkormányzatoktól a tanulmányi ösztöndíjak kifizetésére és az ingázó pedagógusok költségtérítésére szolgáló összegeket.

2004. április 3., szombat

NATO-zászlófelvonás Csíkszeredában. Csíkszeredában is megemlékeztek Románia felvételéről az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. Tegnap délben a város főterén ünnepséget rendeztek. (…) Ugyanebben az időpontban Brüsszelben, a NATO székhelyén felhúzták a szövetséghez csatlakozott hét állam lobogóját. Ezzel szimbolikusan is befejeződött az érintett országok: Románia, Bulgária, Szlovákia, Szlovénia, Lettország, Litvánia és Észtország NATO-belépési folyamata.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Színpadon a kászoni Zergeboglár gyermek-néptáncegyüttes. Csíki Zsolt felvétele, 2004

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek