Visszatekintő (április 16.)

40

1969. április 16., szerda

A Kommunista Ifjúsági Szövetségről. Amióta létezik hazánkban ez a fogalom, hogy KISZ, amióta életerős, harcos csapata és példaképe fiatalságunknak az ifjak forradalmi szervezete, amióta a KISZ a kommunista párt aranytartaléka, mindig és minden körülmények között helytállt és a párt hívó szavára tettekkel, fiatalos lendülettől áthatott cselekvő készséggel válaszolt. A fiatalok forradalmi csapata a gazdasági építőmunkában, az újjáépítés erőfeszítésében, a dolgozók szellemi felemelésében, minden egyes pártkezdeményezte és -vezette akcióban elsőként vállalt fontos szerepet.

1989. április 16., vasárnap

Kiváló növényápolás – nagyobb terméshozam. Csak dicsérni lehet mezőgépészeinket, hogy az idén a sokévi átlagnál korábban, megfelelő körülmények között és minőségben végezték a tavaszi mezőgazdasági munkákat. A kukorica kivételével a főbb növénykultúrák vetése befejeződött, hozzáláttak a növényápoláshoz is.

1999. április 16., péntek

Lesz-e magyar konzulátus Csíkszeredában? Radu Vasile román miniszterelnök budapesti látogatása után nem kis örömmel adhatunk hírt arról, hogy a tervek szerint Csíkszeredában is konzulátust nyithat a Magyar Köztársaság. (…) A maga részéről Eckstein-Kovács Péter kisebbségvédelmi miniszter utalt arra, hogy a magyar kezdeményezésre a romén fél hivatalosan még nem reagált. Lesz-e tehát magyar konzulátus Csíkszeredában? Előrelendítheti az ügyet pár határ menti magyarországi önkormányzat kezdeményezése, ők ugyanis – nem gesztusként, hanem dolgukat megkönnyítendő – kérték a magyar kormánytól: tegyen lépést egy Gyulán vagy más környékbeli városban megnyílható román konzulátus ügyében.

2004. április 16., péntek

Harminckét megye diákja méri össze tudását. A Dr. Bányai János Műszaki Szakközépiskolában tegnap kezdődött a faipari verseny országos döntője. A harmadéves szakiskolások részére szervezett faipari szakmai verseny országos szakán összesen 32 megye egy-egy tanulója méri össze az asztalos szakmában szerzett gyakorlati és elméleti tudását, tehetségét.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Az Olt Újtusnád és Verebes között öntött el mezőgazdasági területeket. 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek