Visszatekintő (április 15.)

20

1969. április 15., kedd

Hír. Jól sikerült a sportvasárnap Maroshévízen. A város iskoláinak tanulói labdarúgó- és röplabda-mérkőzéseket rendeztek, és egy igen szép, látványos tornabemutatóval gyönyörködtették meg a nézőközönséget.

1989. április 15., szombat

A Néptanácsok Törvényhozó Kamarájának munkálatai. A forradalmi munkásdemokráciának rendszerében meghonosult gyakorlatnak megfelelően a helyi államhatalmi és közigazgatási szervek e tág reprezentatív fórumának az a feladata, hogy a hazai megyék és települések, az egész ország gazdasági-társadalmi fejlődése, a dolgozók anyagi és szellemi életszínvonalának fokozott emelése szempontjából rendkívül fontos problémákat vitasson meg.

1999. április 15., csütörtök

Felgyorsult a privatizáció. Nyugodtan állíthatom, hogy az elmúlt esztendő második felében kibontakozott felgyorsulás úgymond felerősödött: mintegy 20 cég állami tulajdonban lévő részvénycsomagjainak eladására írtunk ki árveréseket, s az esetek döntő többségében azok el is keltek. Április 13-ig szám szerint 14 szerződést kötöttünk meg – nyilatkozta Csiszér Csaba, az Állami Vagyonalap Hargita Megyei Területi Igazgatóság igazgatója.

2004. április 15., csütörtök

Ablak az országra. A külföldön dolgozó, román vendégmunkások az utóbbi négy évben mintegy 6 milliárd eurót hoztak az országba bankközi utalások útján – közölte tegnap Marian Sîbiu, társadalmi partnerekkel való kapcsolattartással megbízott miniszter. Ehhez az összeghez hozzáadódik még az a pénz is, amit a vendégmunkások „zsebben”, banki átutalás nélkül hoznak az országba.

Havazás, áradás és kidöntött fák. A folytatódó esőzések, a havazás és a szél kisebb-nagyobb fennakadásokat okozott Hargita megyében. Tegnap reggelre mintegy 20 centiméteres hóréteg hullott a Hargitafürdőre vezető útra, a forgalom egy ideig csak az út egyik sávján haladt, később sikerült eltakarítani a havat. Tusnádfürdőn 10 cm volt a hóréteg vastagsága, megnehezítve a közlekedést, ugyanakkor a szél egy fát is kidöntött a 12-es számú országútra a város Sepsibükszád felőli kijáratánál.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek