Visszatekintő (április 1.)

29

1969. április 1., kedd

Hírek. Alig három hónapja kezdte meg tevékenységét a Hargita Művészete szövetkezet, s máris jelentős eredményekről számolhat be. Az első negyedévi tervét 106 százalékban teljesítette.

1979. április 1., vasárnap

Hiányzó fényképek. Az ifjúsági jégkorong Eb idejére a csíkszeredai jégpalota hivatalos bejáratának előcsarnokában fényképkiállítást rögtönöztek, amely megyénk téli sportját szemlélteti a hozzánk látogatóknak. Nagyon is természetes, hogy (…) a fényképek az esemény után is a helyükön maradtak. Pontosabban, helyükön maradtak mindaddig, amíg a fénykép- és emléktárgygyűjtők nem elégelték meg, és nem kezdték egyenként leszedegetni, lefeszegetni a falról.

Hírek. A csíkszeredai Tamási Áron irodalmi kör vendége volt a napokban Cs. Gyímesi Éva, aki a jelenkori költészet időszerű kérdéseiről beszélt a népes hallgatóságnak.

1989. április 1., szombat

Hírek. Mától a Miercurea Ciuc-i új Galériában a IV. Harghita Fotóművészeti Biennále kiállítását D. Keller Kornélia egyéni kiállítása követi.

Jó munka után szép terméseredményt! (Feliceni-ben) kicsinyke hajtatóházba térünk be, ahol ládák sorakoznak, bennük az előcsíráztatott burgonya, mert zöldségtermesztésük keretében 1,5 hektáron korai burgonyát is szándékoznak termeszteni.

2004. április 1., csütörtök

Rekordot döntött a Magyar vándor. A Magyar vándor című magyar film Csíkszeredában rávert a 11-szeres Oscar-díjas Gyűrűk urára – tájékoztatott Hajdú József, a mozivállalat igazgatója. Elmondása szerint a magyar alkotást 2267-en nézték meg a Transzilvánia Filmszínházban, míg a Gyűrűk ura – A király visszatér című amerikai produkciót 1392-en látták.

Szerkesztette: Sarány István

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek