Visszatekintő

51

1968. december 14., szombat

A mi fesztiválunk. Minden előzetes várakozást messze túlszárnyalva, a közönség lelkes érdeklődésétől kísérve zajlik Bukarestben, a Szakszervezetek Színházában az ötödik I. L. Caragiale színjátszó fesztivál döntő szakasza, amelyben megyénk legjobb együttesei is részt vesznek. A színház épülete ezekben a napokban hatalmas üzem, a kultúra üzeme benyomását kelti.

Küszöbön az év vége. Megyénk iparvállalatainak munkaközösségei újabb figyelemre méltó eredményeket jegyeztek be a megvalósítások rovatába. Így december első dekádjában kedvezően alakult a gazdasági tevékenység szintetikus mutatója, az eladott és bevételezett árutermelés.

Virágzó kultúra útján. A tömegek kulturális színvonalának emelése érdekében az 1968-as esztendő sok újat hozott. Állandósultak a rendezvények, egyre nagyobb létszámú közönséget vonzottak a művelődési házak és művelődési otthonok termeibe. (…) hangsúlyoznunk kell viszont, hogy tetteket követel a jövő, lelkiismeretes hozzáállást… mindenkitől, aki felelős azért, hogy egyre magasabbra csapjon Hargita megyében a kultúra fáklyájának lángja.

1978. december 14., csütörtök

Gondatlan bár. Sokszor az az érzése, jobban mondva, szimatja az embernek, hogy a különböző vendéglátóipari egységek osztályozását a cigarettafüst vastagsága határozza meg. Ha kicsi a füst, az elsőosztályú cukrászda, bár, vendéglő lehet, ha vágni lehet a füstködöt, akkor másod- vagy harmadosztályú.

Kézilabda. Ma 18.15 órakor a ploiești-i Viktoria teremben sor kerül a Bukaresti Dinamo – Reykjavíki Valur férfikézilabda-mérkőzésére a bajnokcsapatok Európa-kupájának negyeddöntője keretében. A Reykjavíkban lebonyolított első mérkőzésen a Dinamo csapata győzött 25–19 arányban.

1988. december 14., szerda

Divat. A vatelinnel bélelt, steppelt mellények divatos és praktikus kiegészítői lehetnek téli ruhatárunknak. Bátran viselhetjük ünnepi öltözék kiegészítőjeként a ruha anyagából vagy más megfelelő anyagból elkészítve, ugyanakkor a sportos öltözék elengedhetetlen tartozékává is előléphet.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Az idény első jégkorongmérkőzése Csíkszeredában. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek