Visszatekintő

48

1968. december 13., péntek

Hír. 1968. 30 000 pihenővendég érkezett december 11-én Tus­nádfürdőre… a tusnádi fürdővállalat igazgatója virágcsokrot és emléktárgyat nyújtott át szívélyes szavak kíséretével a 30 000. vendégnek.

Elszokunk a gyaloglástól. Egy nagy angol cipőgyár statisztikusai kiszámították, hogy 50–60 évvel ezelőtt, vagyis az „autó előtti kor”-ban az ember egész életén át mintegy 750 ezer kilométert tett meg gyalog. Ez az átlag manapság a gépkocsik és egyéb nyilvános, gyors közlekedési eszközök nagymérvű elterjedése nyomán már csak „alig” 400 ezer kilométer… Mi lesz, ha az autó még jobban elterjed? Úgy látszik, teljesen elszokunk a gyaloglástól…

„Zenekedvelő” a búza? Illinois állam (USA) egyik földművese kijelentette, hogy búzatábláján magnetofonszalagról rendszeresen lejátszatta Gershwin Kék Rapszódiáját, s így kimagasló hozamot ért el. Ezt a kijelentést, persze, sokan kinevették. A legutóbbi kutatások eredményei azonban mégis neki adnak igazat.

1978. december 13., szerda

Gyermekszáj. – Édesapán, a mi gazdaságunkban is vannak olyan bajok, amelyekről a mai újság ír… – Nem baj, fiam, az a szomszéd gazdaságbeliek baja…

Átfogó téli sportmozgalmat. Megyénk gyors iramú gazdasági-társadalmi fejlődésével párhuzamosan az utóbbi években számottevő eredmények születtek a sporttevékenység terén is. Különösen a sportbázisok tekintetében tettünk meg jelentős utat, amely megfelelő feltételeket teremt az átfogó, sokoldalú sporttevékenységhez.

1988. december 13., kedd

A nagyvilágból. Athénben befejeződött a 12 közöspiaci tagország belügy- és igazságügyi miniszterelnökeinek összejövetele, amely közös harci programot dolgozott ki a terrorizmus, a bűnözés, a kábítószer-csempészés és -fogyasztás ellen – közli az EFE.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Vidám zsivajgással telt meg a csíkszeredai korcsolyapálya. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek