Visszatekintő

36
  1. december 10., kedd

Hírek. Megyénk fejlődő tudományos életének jelentős eseményére kerül sor ma az Orvostudományi Társaságok Szövetsége Hargita megyei fiókjának rendezésében: kedden ül össze a sebészeti szakcsoport gyergyószentmiklósi tudományos ülése. • Életmentő vért várnak a betegek. A marosvásárhelyi Vérbegyűjtő és Tartósító Központ önkéntes véradási akciót szervez a héten a Csíki-medence több helységében.

Új kerámiagyárak épülnek. A fővárosban megkezdődött az ország legnagyobb kerámialapgyárának építése. Az új iparvállalat több mint 9300 négyzetméteren terül majd el, s egész technológiai folyamatát teljesen automatizálják. Így összesen 100 munkás évente több mint
500 000 négyzetméter kerámialapot gyárt majd.

Hárommillió dolláros bélyeggyűjtemény. A gyűjtemény az elhunyt Josiah Lillye, egy indianapolisi gyógyszerészeti cég alapítójáé volt. Az árverésen egy 1925-ben kiadott hondurasi bélyeg 29 000 dollárért, venezuelai és japán ritkaságok darabonként 5000 dollárért keltek el.

  1. december 10., vasárnap

Város a városban. Ma már túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az utóbbi években épült új lakónegyedek valóságos városok a városban. A csíkszeredai Tudor vagy a székelyudvarhelyi Tábor… meggyőzően érzékelteti, támasztja alá ezt az állítást. Több ezer család, üzletek, szolgáltatási egységek, utcák, sétálók, parkolóhelyek stb. az anyagi tényezői a városképnek.

  1. december 10., szombat

Új világot építünk – az embereknek is. A tudatformálás, a nevelés az egyik különleges fontosságú kérdés szocialista társadalmunk építésében. A létfeltételek, a körülmények úgymond látványosan megteremthetők, lakás, iskola, kulturális és alkotóközpont épül fel a tervezett ütemben, de az ember, aki mindezeket birtokába veszi, lassabban képes átalakulni, főleg akkor, ha a politikai-nevelési színvonal a termelőerők és a termelési viszonyok, az általános fejlődés szintje alatt marad.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tükörkép. Haragos Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek