Visszatekintő

192

1968. július 24., szerda

Júliusi könyvjelző. 16 564 szépirodalmi, ismeretterjesztő és szakkönyv áll az olvasóközönség rendelkezésére a székelykeresztúri városi könyvtárban. Ez év júliusáig 977 olvasót tartottak nyilván.

Csomortáni láz. (…) Van ezekben a csomortániakban valami, amit sokan irigyelhetnek. Van okos gondolat, van talpraesettség, ötlet, kezdeményező erő, megfontoltság (…). Csomortáninak lenni valamiféleképpen tisztesség. (…) Csomortánnak szinte országos méretű uszodája lesz, sőt egy egész szabadtéri fürdőtelepe. A munka már folyik. Az Aracs kristálytiszta vizének készül a „nagy ágy”, a korszerűen megépített úszómedence.

Ne tagadják le Hirosima igazi borzalmait. Hirosima, az első atombomba áldozatául esett város számos szervezete kampányt indított azért, hogy a robbanás katasztrofális következményeit szemléltető dokumentumfilmet cenzúrázatlanul mutassák be a nagyközönségnek. A filmet (…) az amerikai hatóságok elkobozták, (…) és kivágtak belőle több jelenetet.

1978. július 24-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. július 24.,vasárnap

A teljes lapszám (4 oldal) a IX. kongresszus óta eltelt 23 esztendőről emlékezik meg – és arról, hogy 23 éve választották a párt élére Nicolae Ceaușescut, akihez címezve táviratokat, verseket közöl a lap.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Aszékelykeresztúri városi könyvtárban, 1968. Nagy Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.