Visszatekint (július 4.)

177

1968. július 4., csütörtök

Gondok és mulasztások a csíkszeredai lakásépítő telepen. Az építészeknek bőven akad munkájuk, de (…)sokszor napos kieséseket okoz a hibás gépek vagy gépalkatrészek kicserélése, különösen a betonkeverőknél gyakori a leállás. (…) Előfordul, hogy már félórával a munkaidő befejezése előtt szedelőzködni kezdenek a munkások. (…) Sisakot csak egyetlen ember fején látni…

Új tömbházak. Ma adják át Székelyudvarhelyen a Villanytelep utcában épült első negyven lakrészes tömbházat.

Törvényszéki jelentés. Három hónap javítófogházra ítélte a megyei törvényszék (…) lakost a vevő kárára méréseknél elkövetett csalásért. Egy ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy hat személynek hiányosan mérte az italt, s 66 milliliterrel károsította meg őket.

Nemzetközi. Átadható-e a forgalomnak 1975-ben a La Manche-alagút? Az építés 1970-ben kezdődik és 1975-ben vagy 1976-ban fejeződik be. A hozzá szükséges 30 milliárd belga frankot magántőkések bocsátják rendelkezésre. [A hatalmas projekt többször megakadt, de 1994-ben sikerült befejezni az alagutat – szerk. megj.]

1978. július 4., kedd

Gyermekszáj. – Édesapám, a szeredai strandon a medencékben miért nincs víz? – Mert leeresztették… – S azokat is (le)eresztik, akik miatt nincs víz?

A Dánfalvi Dugásfürdő. Az idén tavasszal a 30 x 10 méteres medence kiöntése kezdődött meg. Így került sor vasárnap az ünnepélyes strandavatásra.

Nagyvilág. Három újabb gyűrűt fedeztek fel az Uránusz bolygó körül – jelentette a Pasadenai Űrközpont. Akárcsak a Szaturnusz-gyűrűket, ezeket is jégkristályok vagy szilárd részecskék alkotják.
1988. július 4-én, hétfőn nem jelent meg lapszám.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A galócási faipari komplexum egyik részlege. Nagy P. Zoltán, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.