Visszatekinő (október 8.)

48

1968. október 8., kedd

Válogatott szépségek. Október első vasárnapján a megyeszékhelyen már reggel 7 órakor benépesült a kiállítási tér. Egyesek csak szemlélődtek, mások kosaraikat is magukkal cipelték. A vásárral egybekötött impozáns kiállítás egyaránt vonzotta az ideáramló csíkszeredaiakat és a környékbeli falvak lakóit. Az év nem volt szűkmarkú, s bizonyosság erre a kiállított termékek sokasága, válogatott szépsége. A termelőszövetkezeti tagok, gépészek, mérnökök, technikusok odaadó munkája, hozzáértése diadalmaskodott a földeken. Ezt tükrözi a termékek „küldöttsége”.

„Élelmes” gyerekek. A csíkszeredai líceumban az összes sportág közül a gyorsfutásnak és a közelharcnak (!) van a legnagyobb sikere. Elsősorban azért, mert a tanulók naponta gyakorolják, másodsorban azért, mert rendkívül nagy szüksége van erre az itteni ifjúságnak, s emiatt mind több és több hódolója akad. Mindennek alapvető oka pedig az, hogy az iskola büféjébe kevés árut hoznak, és csak annak jut, aki e két sportágban jó eredményeket ért el.

1978. október 8., vasárnap

A csíkszenttamási libalegelő… Ott „díszeleg” a falu kellős közepén az Olt két oldalán. Libasereg és malacok túrják, éktelenítik a falu nem kis szégyenére.

Kérdezzenek, biztassanak. A román televízió magyar nyel­vű adása 1978. október 2-án a Mag Péter szerkesztette Horizont, természet, társadalom, tudomány rovatában dr. Bodor András, dr. Demény Lajos, dr. Egyed Ákos és dr. Imreh István neves történészek közreműködésével a nemzetiségtörténeti kutatás, írás eredményeit és jelenlegi kutatási területeit, valamint távlati terveit, műhelytitkait tárta a TV-nézők elé.

Hír. Székelykeresztúron, a Lok nevű határrészben befejezték a múzeum szervezte ásatási munkálatokat, melyek során népvándorlás kori településnyomokat tártak fel.

1988. október 8., szombat

A munkáskezdeményezések hatékonysága. […] E verseny szerves részét képezi többek között a különféle munkáskezdeményezések alkalmazása is, amely jellegénél fogva igen fontos akciója a szakszervezeteknek, ugyanis ezen keresztül ösztönzik a dolgozókat a termelőtevékenység jobbítására

Kiváló minőségű termékeivel jó hírnevet szerzett a toplicai Kötöttárugyár
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek