Visszatekinő (március 25.)

54

1969. március 25., kedd

Diákműkedvelők seregszemléje. Több mint 1000 műkedvelő diák, közép- és szakiskolás vonult át ezen a napon a csíkszeredai művelődési ház színpadán. A sokatmondó szám ürügyén két bejegyzés került az újságírói jegyzetfüzetbe. Az egyik: „mintha futószalagon”, a másik: „jó, hogy a nagyterem ülőkéi párnázottak”. A bejegyzések végső soron és nem rosszallóan a szervezésre vonatkoztak, a rendezvény nagyüzemű lebonyolítására, amelyért csak köszönettel és dicsérettel illethetjük az említett szerveket.

1989. március 25., szombat

Minigyár a líceumban. Úgy érzi magát az ember a vlăhițai Ipari Líceum tanműhelyeiben, mintha kisebb gyárban járna. A lakatosok két teremben dolgoznak, jól felszerelt a szerszámgépműhely, ott az öntöde helyben az iskolákban, hegesztő és kovácsműhely áll a növendékek rendelkezésére. Az egész együtt olyan, mintha minigyár lenne. (…) Hogy van benne jó adag büszkeség? Lehet is, rászolgáltak patronáló vállalatukkal, a helyi Vasüzemmel együtt, hisz tanműhelyeikben kedvező feltételeket teremtettek a szakmatanuláshoz.

1999. március 25., csütörtök

Medvemese. Minap Tusnádfürdőn jártam, s eszembe jutottak a medvék, amelyek évekkel ezelőtt a turisták vendégeiként minden este menetrend szerint érkeztek elfogyasztani a kirakott elemózsiát. (…) Nem tudom, az utóbbi évek a medvék életében mit hoztak, viszont Tusnádfürdőn véget ért a medvejárás, a medvenézés, az attrakció. Lehet, hogy medvéket és turistákat egyaránt érzékenyen érintette a változás, s az egész történet megismételhetetlen emlék marad. Voltak s nincsenek medvék, ettől az élet mehet tovább…

2004. március 25., csütörtök

Lesz pénz, de mikor? Hétfőn Marosváráshelyen tartották a Központi Fejlesztési Régió éves kiértékelőjét, melyen jelen volt Csíkszereda polgármestere is… a Samtid-program keretében 400 000 eurót nyert el a város infrastrukturális beruházásokra, a kérdés csak az, hogy mikor kapjuk meg. A program keretében a megkezdett beruházásokat folytatják, a város szennyvíz-, esővíz- és ivóvízrendszere felújítását, illetve bővítését végzik el.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A közelmúltban új ablakkeretvágó gépet helyeztek üzembe Nagy P. Zoltán,1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek