Visszatekinhtő (augusztus 13.)

110

1968. augusztus 13., kedd

Hírek. Az év elejétől háromezer-kétszáz köbméter fenyő-fűrészárut és közel ezerkilencszáz garnitúra különböző típusú bútort állítottak elő terven felül a gyergyószentmiklósi Erdőgazdálkodási Vállalat dolgozói.

Hargita megyében. Itt vannak mind. Ünneplőbe öltözve, családtagjaikkal együtt. Körülöttük kerekded arcú gyermekek játszadoznak. A felnőttek között keresni kell az idősebb arcokat. A fiatal városhoz hozzáillik lakóinak fiatalsága…

Emeletes kultúra. Lövétén divat az emeletes építkezés. E városi­as építkezési forma felkarolása a hely szűkével magyarázható. Azonban nemcsak a házak emeletesek (…), a művelődési élet is az…

Választ várunk. – Vajon nem lenne szükség nyomtatott útikalauzra, amelyet a megyét alaposan ismerők bevonásával állítanának össze hazai és külföldi kirándulók tájékoztatására?

Röviden. Véget ért a leghosszabb amerikai sajtósztrájk: 268 nap után megjelent a Detroit News (…) béremelést követeltek.

1978. augusztus 13., vasárnap

Hírek. A csíkszeredai útkarbantartó és közlekedésbiztonsági részleg ez év elsejétől több mint 15 millió lej értékben végzett munkálatokat megyénkben, többek között útkarbantartást, hidak építését és korszerűsítését.

Ünnepköszöntő munkasikerek. Gyilkostón közigazgatási napokat szerveztek Augusztus 23. tiszteletére. A helységszépítő munkálatok során rendbe tették, kitakarították a parkokat, a sétányokat, esztétikusan rendezték a kirakatokat, felújították a közlekedésirányító táblákat és az üdülőtelepen található más feliratokat…

Nagyvilág. Újabb liga alakult Tokióban, a kövérek ligája, amelynek elnöke nem kevesebb mint 200 kilót nyom. Említésre méltó, hogy a liga megalapítója nem került be a vezetőbizottságba, mert súlya nem haladja meg a 110 kilót.

1988. augusztus 13., szombat

Szemle. Francia elektronikai cégek kábel nélküli telefonkészüléket kísérleteztek ki, amely nagy frekvenciájú hullámsávban működő adóvevő-készülék segítségével működik. A tervek szerint a cigarettacsomagnál nem nagyobb készüléket a nyilvános telefonhálózatba is bevezetik.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.