Visszatekihtő (október 18.)

40

1968. október 18., péntek

Hírek. Bevezetik a központi fűtést a csíkszeredai vasútállomás épületébe. A szerelési munkálatokat előreláthatólag e hónap végére fejezik be. Emellett új tapétával borítják be a várótermek és folyosók falait. Az utasok ezek után jól fűtött, ízlésesen berendezett várótermekben tartózkodhatnak. Népi motívumokkal díszített, modern falatozót és cukrászdát adtak át október 12-én Korondon. Teljesült tehát a korondiak vágya. A régi helyiség méretei és berendezése nem feleltek meg a követelményeknek.

Rengeteg még a tennivaló a földeken. A 84 éves Sz. Mihályné már eddig 80 munkaegységnyit dolgozott ebben az évben, és korát meghazudtoló fiatalsággal naponta ássa a burgonyát. A fiatalasszony, T. Illésnének csak 23 munkanapja van, és ki sem jár a földekre.

1978. október 18., szerda

Valamennyi MTSZ-ben fokozható a munka üteme! Vége felé közeleg a burgonyaásás, de ez még nem jelenti azt, hogy a betakarítás is. A burgonyabetakarítás csak akkor ér véget, amikor már nincs gumó a földben. Márpedig most még van.

Hírek. A csíkszeredai Hargita filmszínházban tegnaptól bevezették a délutáni – 15 órától kezdődő – folyamatos vetítést, amelyre a nézők bármikor bemehetnek. A jegyek ár nem változott.

Gyermekszáj. – Édesapám, mostanában miért jön annyi falusi bácsi városra? – Azért, fiacskám, hogy jusson eszükbe, hogy régebb mekkora sár volt falun.

1988. október 18., kedd

Dolgos vasárnap a szántóföldeken. Vasárnap már a kora reggeli órákban, jóllehet még csípős volt a levegő, Jigodin termelőszövetkezetének a takarmányföldje távolabbról szemlélve úgy nézett ki, mint a hangyaboly. Nyüzsgött a sok ember, a szó szoros értelmében az egész parcella kiterjedésében szinte egymás mellett alig pár méternyi távolságra dolgoztak a répabetakarítók.

Románia nemzetközi műkorcsolya-bajnoksága. Immár 10. alkalommal gyűltek össze megyeszékhelyünkön néhány európai ország műkorcsolya-reménységei, hogy bemutassák tudásukat, összemérjék erejüket hazánk nemzetközi bajnokságának keretében.

Összeállította: Sarány István

Hej, ha mindegyik határban ennyi traktor szánthatna…Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek