Visszatekintő (szeptember 13.)

66

1968. szeptember 13., péntek

Közszolgáltatási egységek. Lassan-lassan elmaradozik a (…) kontár fazék-foltozás vagy a falusi háziasszony éjfélbe nyúló szövés-fonása. Mindenütt faluhelyen a szövetkezetek keretén belül férfi- és női fodrász, cipészműhelyek, kötödék, kárpitos- és szabóműhelyek állnak a falusi lakosság rendelkezésére.

Hír. Új szakaszba érkeztek a székelyudvarhelyi építkezések. Az elmúlt hónapban kezdtek hozzá a Kaptafagyár szárítócsarnokának az építéséhez.

„Könyv” a verseskötet is. Az utóbbi időben számos könyvtárban megfordultam, s valahányszor csak faggattam a könyvtárost, hogy az olvasók olvassák-e a versesköteteket, a válasz szinte minden esetben az elszomorító nem volt. De miért? – fakadtam ki. Nem tudom, talán nem értik, nem szeretik…

1978. szeptember 13., szerda

Gyermekszáj.
– Édesapám, most már gondolom, miért nem tömik be az utak gödreit.
– Miért, fiacskám?
– Azért, mert bizonyára leltárba vették őket, s ha betömik, hiánya lesz az utásznak.

Bosszantó nincs. Senki nem vitatja: sajátos adottságaink, körülményeink folytán nem könnyű a megye folyamatos ellátása zöldséggel, gyümölccsel. (…) Vasárnap például a székelyudvarhelyiek hiába keresték a burgonyát az üzletekben. (…) Nem bosszantó ez a nincs a burgonya hazásában?

Akikre nem mindig gondolunk. Az úttest- és járdajavítási, korszerűsítési munkák szüntelenül folynak a megyeközpontban is. (…) A gyermekkocsit toló személyeknek azonban nem mindig szentelnek elegendő figyelmet. Igencsak bonyodalmas nekik „kocsikázni”. Nem lehetne figyelembe venni ezeket az „autósokat” is?

Telex. Japánban olyan erőművel kísérleteznek, amelyet a világon elsőként a tengeri hullámok üzemeltetnek.

1988. szeptember 13., kedd

Iskolás lesz a gyermekünk. Akinek első osztályba iratkozó gyermeke van, felteszi magának a kérdést, hogy vajon mindent megtett-e azért, hogy gyermeke képes legyen az elvárások szintjén teljesíteni iskolai kötelezettségeit… A legfontosabb, amit tehetünk, hogy gyermekünk érezze szeretetünket és gondoskodásunkat.

Hír. Cristuru Secuiesc-en kövezik a barompiacot a lakosság hazafias munka-hozzájárulásával.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Jelenet a Lúdas Matyi előadásból, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek