Visszateikntő (dcember 20.)

44

1968. december 20., péntek

Örömet visz a postás. December minden évben nehéz próbatétele a posta és távközlés szerveinek. Távoli családtagok, rokonok, ismerősök, jóbarátok keresik fel egymást ajándékaikkal, üzeneteikkel, ünnepi jókívánságaikkal.

Kulcsár Béla kiállítása Székelyudvarhelyen. Az eddig főleg szobrairól ismert marosvásárhelyi képzőművész ez alkalommal olajfestményekkel jelentkezett. A székelyudvarhelyi művelődési ház kiállítótermében megrendezett egyéni tárlatán legújabb munkáit állította ki, többek között olaszországi tanulmányútjának emlékeit tükröző festményeket.

1978. december 20., szerda

A télifa hagyományos megünneplése. A télifa és az újév megünneplésére az idén is hazánk dolgozói – románok, magyarok, németek és más nemzetiségűek – által az ötéves tervfeladatok és vállalások teljesítésében elért nagy eredmények… jegyében került sor. (…) Megyénkben a télifa-ünnepségek megszervezésére szánt alapok idén elérik a 2 790 000 lejt.

Hírek. A lány- és legényotthonokban folyó akciósorozatba illeszkedik bele az a megbezélés, amelyet a tegnap tartottak a Fésüs Gyapjúfonoda leányotthonában. Témája: „A fiatal lányok felkészítése a családi életre”.

Gyermekszáj. Tanítónő: – Ki tudja megmondani, mit nevezünk legelőnek? Pistike: – Azt a bokros területet, amelyről minden nyáron kijelentjük, hogy kitakarítottuk, és ahonnan decemberben a télifát vágják.

1988. december 20., kedd

Jól sikerült kórustalálkozó. Immár hagyományszámba megy: minden decemberben a megye kórusai találkozóval köszöntik az év utolsó hónapjának nagyjelentőségű eseményét, a Köztársaság kikiáltásának évfordulóját.

Megnyílt a gyermekváros. Vasárnap a téli vakáció első napján a megyeszékhelyen megnyílt a gyermekváros. Vidám gyermeksereg gyűlt össze az Ifjúsági Parkban, hogy dallal, tánccal, versekkel ünnepeljenek, kifejezzék köszönetüket boldog gyermekkorukért.

Szerkesztette: Sarány István

Gyermekváros, Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek