Visszaosztott összegek

A fizetéseket még pótolniuk kell

81

A kormány által jóváhagyott pénzvisszaosztás miatt ülésezett tegnap a gyergyószentmiklósi tanács, és 1,87 millió lej elosztásáról döntöttek. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, ez az összeg a polgármesteri hivatal és intézményeinek működtetésére elegendő csupán, a fizetéseket sem tudják teljes mértékben biztosítani belőle.

Működési költségekre és fizetésre összpontosítanak. Nem elég Fotó: Lázár Hajnal

Szűkös Gyergyószentmiklós 2018-as költségvetése, már az elfogadásakor tudni lehetett, hogy nem lesz elegendő egész évre az intézmények fenntartásának költségeire, valamint a fizetésekre. A városvezetés év elején abban reménykedett, hogy a költségvetés-kiigazítás megoldja majd a helyzetet. Most a pénzvisszaosztások révén 1, 8 millió lejt hagytak jóvá Gyergyószentmiklós számára – hangzott el rendkívüli tanácsülésen.
Nagy Zoltán polgármester azt mondta, a polgármesteri hivatal, valamint a hozzá tartozó intézmények legfontosabb kiadásait fedezik ebből az összegből, továbbá 465 ezer lejt fordítanak a fűtésszolgáltatás működtetésére.
Az alkalmazottak fizetéseit is ebből biztosítják a következő hóna­pokban, e célra 998 ezer lejt különítettek el, ez azonban még mindig nem elegendő: a városházi alkalmazottak decemberi béreinek csak egy részét fedezi. Nagy megjegyezte, abban reménykednek, hogy jövő hónapban még lesz költségvetés-kiigazítás, ami megoldja ezt a problémát. Elmondta azt is, további bevételekre számít az önkormányzat például a tűzifaeladásból.
– Reméljük, jövőre módosul a rendszer, ami alapján a visszaosztásokat számolják. Ha nem, a jövő év is ilyen nehéz lesz – fogalmazott.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek