Visszalépnek a döntőtől

26

Úgy vágott neki a Székely­udvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdacsapata a 2019/2020-as idénynek, hogy szeretnék elérni az első ligában való szereplés jogát. Ehhez be is jutottak a döntő tornára, de kénytelenek visszalépni. A csapat legalább megmarad.

A járványhelyzet óta folyamatos a kérdés, hogy a Székelyudvarhelyi Szejke SK miként tudja folytatni a férfi kézilabda-bajnokság másodosztály küzdelmeit. A klub annak ellenére, hogy a másodosztály C csoportját toronymagasan megnyerte és jó eséllyel pályázott arra, hogy a nyolc csapatot felvonultató döntőben megpályázza az első osztályt, ez végül az anyagi problémák miatt nem jöhet össze.
A rossz hírek szép sorjában érkeztek. Előbb a csapat két meghatározó játékosa – Balázs Botond és Szász Előd – igazolt közvetlen riválishoz, a CSU Suceavához, illetve a CS Magnum Botoșani-hoz, majd lemondott az ügyvezető Ilyés Szabolcs is.
A kellemetlen hírek mellé jött a következő rossz hír: a Székelyudvarhelyi Szejke SK nem vesz részt a másodosztály döntő tornáján, és a következő idényben is „csak” a másodosztályban fog szerepelni.
Öröm az ürömben, hogy a csapat jövőbeni anyagi támogatottsága megvan, így legalább a megszűnés nem fenyegeti, hiszen Székelyudvarhely önkormányzati testülete 300 ezer lejt „pumpál” a csapatba.
„Döntések születtek a klubról a csütörtöki tanácsülésen, illetve az azt követő vezetőségi ülésen. Székelyudvarhely önkormányzata a csütörtöki, rendes havi tanácsülésén döntött arról, hogy milyen mértékben támogatja a helyi pályázatokon keresztül a város sportegyesületeit – a Szejke SK 300 ezer lejre pályázott, a tanácsosok ezt elfogadták. A nehéz gazdasági helyzetbe került klubot emellett jelenleg több helyi vállalkozás is segíti a világjárvány által okozott gazdasági válság ellenére. A Szejke SK ezúton is köszönetet mond mind az önkormányzatnak, mind pedig a vállalkozóknak. Döntés született arról is, hogy a klub háromtagú vezető tanácsában Jakab Attila városmenedzser helyét Buzogány Attila, a Melinda Steel Kft. kereskedelmi igazgatója veszi át. A vezetőtanács arról döntött, hogy a Szejke SK felnőttegyüttese idény nyáron nem vesz részt a Bölények Ligájába való feljutásért kiírt nyolccsapatos tornán, folytatás viszont lesz, az együttes nem szűnik meg. A csapat jelenlegi keretét a vezetőség igyekszik egyben tartani – kivételt képez a két, már távozott sportoló, Balázs Botond és Szász Előd, akik a feljutást minden bizonnyal megvalósító Suceava, illetve Botoșani együtteséhez igazoltak, illetve egy sportolóval még tárgyal a klub a folytatást illetően. A Szejke SK ismét benevez a másodosztályba az elmúlt két idényhez hasonlóan, célkitűzése a feljutás lesz, de ahhoz az idény folyamán meg kell teremteni a megfelelő anyagi hátteret” – áll a Szejke SK közleményében.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.