2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszalép a Daco-Getica: Három pontot veszít az FK

Alig egy hete hatalmas küzdelemben 1–0-ra nyert az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata a Bukaresti Daco-Getica ellen. Úgy néz ki, hogy fölöslegesen megszerzett pontok voltak, miután a fővárosi alakulat visszalép a kiírástól.

A2017/2018-as idényt még az első ligában töltötte, míg a tavalyi szezonban épphogy bent maradtak a második ligában, most pedig visszavonulót fújnak a Bukaresti Daco-Geticánál (korábbi Bukaresti Juventus). A csapat főtámogatója, Ilie Ciucea a minap megjelent nyilatkozatában kifejtette, hogy terve, miszerint fiatalokra alapoz és igyekszik visszatornászni a csapatot az első ligába, nem jön össze, felhagy a labdarúgó második ligában szereplő alakulattal.
Az, hogy fiatalokra építkezett a fővárosi alakulat, annak is a következménye, hogy a Román Labdarúgó Szövetség megtiltotta az átigazolásokat, hiszen a klub tartozásokat halmozott fel.
„A kísérletünk, miszerint fiatalokra építjük a keretet, nem vált be. Azok a labdarúgók, akiket beemeltünk a csapatba, a hozzájuk fűzött reményeket nem váltották be. A pályán elért eredmények tükrében kellett meghozni a döntést” – fogalmazott a liga2.ro szakportálnak.
A főtámogató továbbra is a klub mellett marad. A fiatalokat saját korosztályukban fogja versenyeztetni, és a soron következő évtől, amennyiben lesz felnőttcsapat, akkor azzal a legalsó szintről kezdik.
Ez a döntés fájón érintheti az FK Csíkszeredát, hiszen jelen állás szerint a Daco-Getica összes eredményét törlik, többek között a múlt heti csíki győzelemmel véget ért találkozó is törlésre került.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb