2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszajáró látogatók

Többen megfordulnak Maros­hévízen, leróni kegyeletüket a zsákhegyi katonai temetőben nyugvó hősi halottak előtt. A napokban pilisvörösvári nyugdíjasok egy csoportja, illetve Novák Tibor, a magyar honvédség ezredese tette tiszteletét az emlékhelyen.

Az elmúlt évek során a maroshévízi zsákhegyi katonai temetőt több alkalommal meglátogatták a pilisvörösváriak, 2012-ig három keresztet állítottak az ott levő sírhantok fölé. A napokban a Pilisvörösvári Nyugdíjasok Klubjának közel 50 tagja járt a temetőben Kovács Zsolt vezetésével, és koszorút helyeztek el az elesett katonák tiszteletére.
Augusztus első napjaiban a Maros-parti településre látogatott Novák Tibor ezredes is. A magas rangú magyar katonatiszt korábban a Magyar Honvédelmi Minisztérium protokoll igazgatóságán dolgozott, majd szolgált Nápolyban a NATO Dél-európai Parancsnoksághoz rendelt Nemzeti Támogató Csoport Parancsnokaként; ezután Brüsszelben, Magyarország NATO nagykövetségén a Katonai Hivatal Támogató csoportparancsnoka volt, az utóbbi években pedig Budapesten a Honvédelmi Minisztérium Gazdálkodási Tervezési Osztályvezetője. Az ezredes több alkalommal is átutazott Maroshévízen, de eddig nem volt alkalma megismerni a települést. Érkezése után első útja Urmánczy Nándor sírjához vezetett, majd tisztelgett a néhai politikusnak a római katolikus templom udvarán álló szobra előtt, majd megtekinthette a templomot is. Ezt követően a termálvizezés szépségében gyönyörködött, és meglátogatta a Bánffy- és Urmánczy-fürdőket. Ezeket látván megállapította, hogy Maroshévízt turisztikai paradicsommá lehetne fejleszteni.
Délután a zsákhegyi katonai temetőbe vezetett útja. Távozásakor kijelentette, még visszatér a településre, ugyanis sok érdekességet látott.

Czirják Károly

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb