Visszahoznák a párharcot

Nincs vesztenivalója a Sportklubnak

184

Ha a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata szeretné folytatni az Erste Liga döntőjét, nyernie kell ma este Pesterzsébeten a Ferencváros-Telekom ellen. Másképp a Ferencváros húzza be a bajnoki aranyat.

Bravúrra kész a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Hihetetlen izgalmakat hozott a hétvégi Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom jégkorong Erste Liga-döntő két csíkszeredai találkozója, amely végén azonban a vendégek örvendhettek, miután előbb hosszabbítás után 2–1-re nyertek, majd másnap már a rendes játékidőben 3–2-re.
Mindkét alkalommal a felek annyira kiegyenlített csatát vívtak, hogy akár a hazai oldalra is eldőlhettek volna a mérkőzések. Hogy ez nem így történt, az egyrészt a helyzetkihasználás, másrészt a gyengébb kapusteljesítménynek volt köszönhető. Így Ferencváros összesítésben 3–1-es előnyre tett szert és mindössze egy győztes csatára került az Erste Liga megnyerésétől.
A csíki csapat dolgát a ma este 18.30 órától kezdődő ötödik mérkőzés előtt nem könnyíti, hogy többen kisebb sérülésekkel küszködnek. Ennek ellenére a csapat a hétvégén is bizonyította, hogy képes lehet megnyerni a Ferencváros elleni meccset. Ehhez azokat a hiányosságokat kell pótolni, amelyek a két hazai meccsen elmaradtak. Persze nehéz lesz az önbizalomtól duzzadó hazaiak ellen, de ha a Sportklub akarja a párharc folytatását, akkor mindent meg kell tegyenek a siker érdekében.
Ellenkező esetben a hétvégén már román bajnoki meccsek várnak a fiúkra, majd erőltetett menetben jöhet a rájátszás is. Erőltetett, hiszen a romániai válogatott április 28-án már első világbajnoki meccsét játssza Tallinban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek