Visszahívta Washington a bukaresti nagykövetét

Hátha a székely zászlót is magával viszi…

216

Megerősítette a külügyminiszter azt a sajtóértesülést, miszerint az Amerikai Egyesült Államok visszahívja bukaresti nagykövetét. Teodor Meleşcanu nem árulta el, hogy ki lesz Hans Klemm utódja, de tudomása szerint az új nagykövet beszéli a román nyelvet.

Hans Klemm utódjának nevét csak azt követően hozza nyilvánosságra a külügyi tárca vezetője, miután annak jelölését jóváhagyják Washingtonban. „Olyan személyről van szó, aki ismeri a román nyelvet” – mondta Meleşcanu, hozzátéve, személyesen nem ismeri az új nagykövetet, csak az önéletrajzát látta, amelyből az derül ki, hogy „volt már kapcsolata Romániával”.
Hans Klemm távozó nagykövet tevékenységét nem kívánta értékelni Teodor Meleşcanu. Azt mondta, munkájának csak egy kis részét ismeri, és bár nem értettek mindig mindenben egyet, jó volt közöttük az együttműködés.
Klemm kétszer is ellátogatott a Székelyföldre, az első alkalommal Sepsiszentgyörgyön nemcsak elfogadta, hanem fotózkodott is az ajándékba kapott székely zászlóval. A román sajtó botránnyá fújta fel az esetet, a nagykövet azonban második székelyföldi látogatásán a Hargita Népének elmondta: nem bánja korábbi gesztusát, és nem érti a felháborodást.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.