Virtuális ügyintéző: Miklós válaszol a lakosok kérdéseire

57

Digitális munkatárs segíti a gyer­gyószentmiklósi városháza ügy­fél­szolgálatának munkáját tegnaptól. A virtuális asszisztenst Miklós névre keresztelték, s feladata információt, útbaigazítást adni a lakosoknak.

Digitáis ügyintéző program segíti a munkát                                                                               Fotó: László F. Csaba

Digitális asszisztenst hívott segítségül a gyergyószent­mik­lósi polgármesteri hivatal, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegyék a lakosság tájékoztatását a városháza ügyfélszolgálati hatáskörébe tartozó ügyekben. Nagy Zoltán polgármester elmondta, a járványügyi helyzet egyik pozitív hozadéka, hogy sokkal megfontoltabb kell lenni, mint korábban, alaposabb szervezést igényel a mindennapi tevékenység, ez a polgármesteri hivatal munkáját is befolyásolja. A lakosság hatékonyabb tájékoztatása érdekében virtuális ügyintézőt indítottak el, Miklós névre keresztelték, s a város Facebook-oldalának üzenetküldőjén keresztül lehet kapcsolatba lépni vele. Aki üzenetet küld, az választhatja a városháza szolgáltatásai közül azt, ami érdekli, majd követheti a felkínált lehetőségeket, hogy gyorsan megkapja a választ kérdésére. Egyszerű, könnyen kezelhető, gyors és hatékony programról van szó, a városháza fontosnak tartja azt is, hogy a jelenlegi helyzetben hozzájárul ahhoz, hogy minél többen otthonukból intézzék olyan ügyeiket, amiért máskor ki kellett mozdulniuk lakásaikból.
– Miklós feladata, hogy különböző témákban hasznos információkkal, útbaigazítással szolgáljon, például a koronavírus kapcsán, az adófizetésről, a személyazonossági igazolványok cseréjéről, a városháza osztályainak nyitva tartásáról, sőt hibabejelentésre is lehetőség van – fejtette ki Nagy.
Hozzátette, nagyon sok információt tartalmaz az adatbázis, melyek csoportosítva vannak, s a bővítésre is van lehetőség. Az önkormányzat munkatársai követik a kérdéseket és válaszokat, s javítanak a tájékoztatáson, ha szükségét látják, ugyanakkor a kérdezőknek is lehetőségük van visszajelzést küldeni, megjegyezve, ha esetleg nem megfelelő választ kaptak. A polgármester úgy véli, eleinte adódhatnak nehézségek az ügyintéző használatában, mivel újdonságról van szó, de azt reméli, a lakosok gyorsan megtanulják majd kezelését.
Az önkormányzat egyébként az információszolgáltatás kapcsán egy kérdőív kitöltésére kéri a lakosokat, melyből azt szeretnék megtudni, mennyire elégedettek a kapott információkkal a járványügyi intézkedéseket illetően, főként honnan informálódnak, s milyen további elvárásaik vannak e téren.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek