Virtuális szentmisék, imaórák: Otthonról is vállalhatunk lelki közösséget

22

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott óvintézkedések, illetve a járvány következményei mindannyiunkat az otthonmaradásra kényszerítenek, hitünk megélésében, a lelki közösség vállalásában azonban sokat segítenek az internetes felületek, ahol a járvány idején lelki támaszt kaphatunk a napi szentmiséken, imákon, lelki útravalókon keresztül.

Az elmúlt napok eseményei, az egyre fokozódó szigorítások templomainkból a szabadba, majd otthonainkba kényszerítették közösségeinket. Az interneten elérhető virtuális tereken keresztül azonban lelki támaszra lelhetünk, ezeket a lehetőségeket próbáljuk összefoglalni olvasóinknak.
A Romkat.ro Erdélyben szerkesztett katolikus portál munkatársai virtuális imateret hoztak létre, mely templom.ro néven elérhető. A weboldalra látogatva napi evangéliumhoz kapcsolódó elmélkedéseket olvashatunk, szentmisék, imaórák élő közvetítéseibe kapcsolódhatunk be, illetve lelki beszélgetésekre is alkalmunk nyílik az itt megadott elérhetőségeken.
Továbbá a csíksomlyói kegytemplom weboldalán, a csiksomlyo.ro portálon is követhetjük a szentmisék és imaórák közvetítéseit. Itt jövő héten minden este 18 órától szentmisét közvetítenek, de péntekenként 17.15-től az esti szentmise előtti keresztúti ájtatosságba is bekapcsolódhatunk. A csíksomlyói kegytemplomból minden vasárnap és ünnepnap 10.30-tól YouTube-közvetítésen keresztül lehet követni a szentmisét.
Természetesen a Mária Rádió csatornáján is sokszínű hittartalmú adásokat hallgathatunk.
Az evangelikus.ro weboldalon online áhítatokat közvetítenek, esténként 18 órától, de ugyanitt evangélikus rádióműsorokat, istentiszteleteket, lelki útravalókat is hallgathatunk, nézhetünk.
A reformátusok számára a reformatus.ro webportál teszi lehetővé a betekintést az erdélyi és más gyülekezetek hittartalmú közvetítéseibe.
Az unitarius.hu portál pedig az unitárius testvéreink számára nyújt lelki táplálékként szolgáló online istentiszteleteket.
Továbbá a különböző felekezetek egyházközségeinek Facebook-oldalán természetesen a helyi egyházi képviselők szertartásai, imaórái is elérhetők.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek