Villanypásztort szereltek a kórház köré

Csíkszereda

54

Villanypásztort szereltek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház körüli kerítésre, így próbálnak védekezni az intézmény területére korábban több alkalommal behatoló medvék ellen.

Villanypásztor és figyelmeztető felirat. Medvestop Fotó: Milik Szilárd Zsolt

A villanypásztor az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa javaslatára, megelőző intézkedésként került fel a kórház hatszáz méter hosszan húzódó kerítésére kedden. A huzalokra figyelmeztető táblákat is függesztettek. Az egyelőre román nyelvű táblák a napokban magyar nyelvű figyelmeztető táblákkal is kiegészülnek, a kórház mögötti területrészen ötvenméterenként, az elülső, forgalmasabb kerítésrésznél pedig sűrűbben kifüggesztve hívják majd fel a figyelmet a villanypásztor jelenlétére. A villanypásztor egy, helyenként pedig három huzaljában a szerelő cég munkatársa szerint kicsi az áramerősség, így sem az emberek, sem pedig az állatok számára nem jelent életveszélyt és nem okoz sérülést. Sándor Előd, a villanypásztort felszerelő és azt a továbbiakban is szervizelő csíkszentsimoni vállalkozás vezetője közölte, tapasztalataik szerint ez a berendezés távol tartja a medvét, az állat megijed a kapott áramütéstől és nem próbálkozik többé azon a helyen a behatolással.


A villanypásztor felszerelése mintegy 2600 lejbe került és az tette szükségessé, hogy a kórház területére az elmúlt években több alkalommal, időnként rendszeresen medvék hatoltak be. Támadás nem történt, de a betegek és az itt dolgozók védelme érdekében szükség volt erre az óvintézkedésre – mutatott rá dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.
A kórház vezetősége felkéri a betegeket, hozzátartozóikat és az alkalmazottakat, hogy legyenek elővigyázatosak a kerítés közelében.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek