kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Villámhárító-pajzsokat támogat a megyei tanács

Villámhárító-rendszerek kiépítését támogatná költségvetéséből Hargita Megye Tanácsa a megyében gyakori tűzesetek számának csökkentése érdekében. A villámhárító-pajzsok kialakítása egy-egy településnek nemcsak bizonyos pontjait, hanem a település egészét védené a villámok okozta tűzesetektől – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután több megyei önkéntes tűzoltócsapattal egyeztetett a témában.

Hatékony villámhárító-rendszer kiépítésére tett javaslatot a megyei önkormányzat elnöke. Mint fogalmazott, a megyei tanács kész elkülöníteni bizonyos összeget erre a célra az idei és a jövő évi költségvetéséből egyaránt, amennyiben kezdeményezésükhöz egy-egy község és egy-egy közbirtokosság is csatlakozna.
Egy villámhárító-rendszer kiépítéséhez már idén hozzálátnának, amennyiben lesz jelentkező a polgármesteri hivatalok, illetve közbirtokosságok részéről. Az elképzelés szerint a megyei tanács a teljes rendszer építési költségének nagyobb részét állná, az összeg fennmaradó részét a pályázó település önkormányzatának, illetve a helyi közbirtokosságnak kellene kifizetnie.
– Jelentős mértékben növelhetjük egy ilyen pajzs felszerelésével a települések védelmi rendszerét azokon a vidékeken, ahol gyakoriak a villámcsapások, megelőzve a tragédiákat. Tűzoltóinknak is ritkábban kellene beavatkozniuk. Ehhez keresünk partnereket az önkormányzatok és a közbirtokosságok részéről – szögezte le Borboly Csaba.
Az igénylések benyújtásának határideje ma éjfél.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb